Prajitura excelenta

Ingrediente
8
Pentru blat avem nevoie de:
Pentru crema:
Pentru decor:
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Cum se procedeaza pentru blat:
Fierbeti zaharul cu apa si turnati siropul fierbinte peste cacao,amestecand continuu.Se lasa un pic sa se racoreasca,apoi se adauga pe rand galbenusurile,amestecand dupa fiecare. - Se pune deoparte 1/3 din compozitie,iar in cealalta parte adaugam faina,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma separat Tapetati o tava si turnati compozitia .Se coace aproximativ 20 de minute la foc moderat.
- Pentru crema se procedeaza astfel:Se freaca margarina spuma,apoi adaugam 1/3 din compozitia cu cacao pe care am lasat-o deoparte,esenta de rom si nucile daca folositi si amestecam pana la omogenizare,apoi intindem crema pe prajitura.
- Pentru decor se bate frisca cu laptele, iar cand este aproape gata ,adugam si nesul.Acoperim prajitura cu frisca,iar deasupra punem ciocolata rasa ori ce dorim si avem .
- O dati la rece o ora,dupa care portionati dupa dorinta. Aceasta reteta este luata dintr-o carticica practic si este scrisa de Georgeta Zaharescu din Bucuresti.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă