Prajitura excelenta

Prajitura excelenta
Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

Pentru blat avem nevoie de:

Pentru crema:

Pentru decor:

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Cum se procedeaza pentru blat:
    Fierbeti zaharul cu apa si turnati siropul fierbinte peste cacao,amestecand continuu.Se lasa un pic sa se racoreasca,apoi se adauga pe rand galbenusurile,amestecand dupa fiecare.
  • Se pune deoparte 1/3 din compozitie,iar in cealalta parte adaugam faina,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma separat Tapetati o tava si turnati compozitia .Se coace aproximativ 20 de minute la foc moderat.
  • Pentru crema se procedeaza astfel:Se freaca margarina spuma,apoi adaugam 1/3 din compozitia cu cacao pe care am lasat-o deoparte,esenta de rom si nucile daca folositi si amestecam pana la omogenizare,apoi intindem crema pe prajitura.
  • Pentru decor se bate frisca cu laptele, iar cand este aproape gata ,adugam si nesul.Acoperim prajitura cu frisca,iar deasupra punem ciocolata rasa ori ce dorim si avem .
  • O dati la rece o ora,dupa care portionati dupa dorinta. Aceasta reteta este luata dintr-o carticica practic si este scrisa de Georgeta Zaharescu din Bucuresti.

Punctează această reţetă

KKabea

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: