Cum se procedeaza pentru blat: Fierbeti zaharul cu apa si turnati siropul fierbinte peste cacao,amestecand continuu.Se lasa un pic sa se racoreasca,apoi se adauga pe rand galbenusurile,amestecand dupa fiecare.
Se pune deoparte 1/3 din compozitie,iar in cealalta parte adaugam faina,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma separat Tapetati o tava si turnati compozitia .Se coace aproximativ 20 de minute la foc moderat.
Pentru crema se procedeaza astfel:Se freaca margarina spuma,apoi adaugam 1/3 din compozitia cu cacao pe care am lasat-o deoparte,esenta de rom si nucile daca folositi si amestecam pana la omogenizare,apoi intindem crema pe prajitura.
Pentru decor se bate frisca cu laptele, iar cand este aproape gata ,adugam si nesul.Acoperim prajitura cu frisca,iar deasupra punem ciocolata rasa ori ce dorim si avem .
O dati la rece o ora,dupa care portionati dupa dorinta. Aceasta reteta este luata dintr-o carticica practic si este scrisa de Georgeta Zaharescu din Bucuresti.