Ingredientele de mai sus sunt pentru o tava de 30/20 cm.
Blatul se face ca un pandispan: albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, si la urma faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa. Rezulta un aluat destul de subtire, ca o smantana, care se toarna cu usurinta in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, 15-20 de minute la 180 de grade. Dar cel mai bine faceti testul cu scobitoarea. Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se desprinde cu grija hartia si se pune blatul inapoi in tava. Manevrati incet, pentru ca este foarte fin si se poate rupe usor. Crema de ciocolata se face din untul pus pe foc cu ciocolata rupta bucatele, ca sa se topeasca, apoi se incorporeaza topitura in crema Nutella si se adauga o jumatate de fiola de esenta de rom. Se gaureste blatul cu varful unui cutit, apoi se toarna crema de ciocolata. Se da la rece cca o jumatate de ora. Intre timp se face crema alba: se bate frisca (fiecare cum prefera - eu folosesc jumatate samntana si jumatate frisca lichida Meggle) si se da 15 minute la rece. Dupa aceea se incorporeaza cate putin zeama de la o jumatate de lamaie, pana cand frisca devine cremoasa si moale, dar totusi ferma. Se intinde crema de frisca peste aceea de ciocolata. Se da din nou la rece. Intre timp se face sosul caramel: se pune pe foc intr-un ibric zaharul cu zeama de lamaie pana cand incepe sa faca basicute, adica sa fiarba zaharul. Acum se scot cateva lingurite din topitura de zahar si se glaseaza interiorul unei cesti de cafea, unsa in prealabil cu foarte putin ulei, inclinand ceasca in toate partile, pentru bucatelele de zahar ars de la decor. La topitura de pe focul moale se adauga frisca lichida, lasand sa fiarba cateva minute fara sa mai amestecati deloc in ibric. Dupa ce ati dat deoparte, continuati sa mai amestecati sosul pana cand se racoreste. Bucatelele de zahar ars se desprind de pe ceasca folosind varful unui cutit.
Se toarna caramelul peste prajitura, se decoreaza si se portioneaza dupa dorinta.
Comentarii (20):
It is indeed better than sex
Minunata
Arata foarte bine! trebuie neaparat sa o fac si eu. sunt moarta dupa prajiturile astea!!! TREBUIE SA FIE EXCELENTA!!!
Minunata
Trebuie sa o incerc....!!!!
Sa vedem ce o sa iasa!!!
Buna rau de tot!!!!Daca nu ar lasa urme!...la cintar !
Extra delicios
Spero esca buona............:-)
Minunata!!!