Petitchef

Crema de vanilie cu gelatina II

Desert
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

pentru Crema:

pentru Frisca pentru ornat:

Preparare

  • Intr-un cazanel de 3 l, se înmoaie gelatina în tot laptele rece , pîna cînd îl absoarbe în întregime. Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si romul, apoi se bat în continuare, pîna cînd se întaresc din nou, ca o zapada si se lasa la o parte.
  • Frisca se tine în congelator, pîna cînd se formeaza cristale de gheata în ea , apoi se bate spuma cu mixerul.
  • In cazanelul cu gelatina se pun galbenusurile si albusurile batute spuma. Cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita, si compozitia se bate repede cu telul în forma de para, insistînd pe fundul cazanelulu, pîna cînd se înfierbînta bine si capata consistenta unei smîntîni groase si spumoase . Se ia apoi de pe aburi si se adauga zaharul vanilat, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pîna cînd ajunge la temperatura degetului , batînd mereu cu telul, ca sa nu se închege compozitia: daca nu se bate, gelatina se încheaga prin racire .
  • Se pune, atunci, o lingura cu vîrf din frisca batuta si se amesteca prin rasturnare, cu telul, de 6-7 ori, pîna la fundul vasului, ca sa se omogenizeze; apoi se adauga si restul de frisca, adunata bine de pe vas cu lopatica de plastic si, numai pe urma, se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare, pîna la fundul cazanelului .
  • Pe masura ce se amesteca cu frisca mai rece, compozitia se va întari si va ramîne spumoasa; va fi putin mai densa decît crema de vanilie cu gelatina I, dar foarte fina.
  • Crema se pune asa simpla într-o forma de 1 1/2 l sau se poate aranja în oricare varianta, dupa cum s-a aratat la Crema de vanilie cu gelatina I“. Se tine la frigider 3?4 ore, ca sa se închege bine si, apoi, se rastoarna pe un platou, cum s-a aratat la crema de vanilie mentionata si se orneaza, abundent, cu frisca cu gelatina.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
6 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cremă de migdale - rețeta ușoară
Cremă de migdale - rețeta ușoară
4 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Esenta de vanilie Esenta de vanilie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează