Petitchef

Crema de cacao sau ciocolata

Desert
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un lighenas smaltuit de 2?3 1, se freaca ouale cu zaharul, 1-2 minute, apoi se dilueaza cu lichidul si se bat 10 minute, cu telul inoxidabil, în forma de para, deasupra unui vas cu apa clocotita, pe care sa-1 acopere ca un capac.
  • Cînd se ia de pe foc, se adauga imediat cacaua, neaparat cernuta prin sita cie sîrma inoxidabila, sau ciocolata, rasa prin razatoarea cu gauri mari si vanilia; se amesteca bine cu telul, pîna cînd compozitia se omogenizeaza perfect, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pîna cînd ajunge la temperatura degetului.
  • Dupa aceea, se adauga la marginea cremei jumatate din cantitatea de unt moaie si se bate cu telul în forma de para numai în unt, pîna cînd acesta se farîmiteaza bine si, treptat, toata crema adera la el; se pune si restul de unt ia fel, amesteeîndu-se cu telul circular sau cu mixerul,, pîna cînd toata crema fiarta se încorporeaza în unt si se omogenizeaza, ca-patînd un aspect de alifie; pentru aroma, se pune romul. Daca este nevoie, crema se poate reparal.


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:




Comentarii:

27/02/2015

Reteta e grozava si crema are tinuta foarte buna. Eu am facut cu oua intregi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/10/2016

Sunt delicioase...mmm..

(0) (0) Abuz
08/02/2014

Va multumesc. E preferata mra

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
Crema brigadeiro, un deliciu de mâncat cu lingura!
12 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează