Intr-un lighenas smaltuit de 2?3 1, se freaca ouale cu zaharul, 1-2 minute, apoi se dilueaza cu lichidul si se bat 10 minute, cu telul inoxidabil, în forma de para, deasupra unui vas cu apa clocotita, pe care sa-1 acopere ca un capac.
Cînd se ia de pe foc, se adauga imediat cacaua, neaparat cernuta prin sita cie sîrma inoxidabila, sau ciocolata, rasa prin razatoarea cu gauri mari si vanilia; se amesteca bine cu telul, pîna cînd compozitia se omogenizeaza perfect, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pîna cînd ajunge la temperatura degetului.
Dupa aceea, se adauga la marginea cremei jumatate din cantitatea de unt moaie si se bate cu telul în forma de para numai în unt, pîna cînd acesta se farîmiteaza bine si, treptat, toata crema adera la el; se pune si restul de unt ia fel, amesteeîndu-se cu telul circular sau cu mixerul,, pîna cînd toata crema fiarta se încorporeaza în unt si se omogenizeaza, ca-patînd un aspect de alifie; pentru aroma, se pune romul. Daca este nevoie, crema se poate reparal.
Comentarii:
Reteta e grozava si crema are tinuta foarte buna. Eu am facut cu oua intregi.
Sunt delicioase...mmm..
Va multumesc. E preferata mra