Blatul: Foarte asemanator pandispanului: Se separa ouale; intr-un castron incapator, si perfect curat/uscat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul, lingura cu lingura, si se bat tare, tare, ca pentru bezea, si se mixeaza pana se topeste. Se pune apa, tot lingura cu lingura , amestecand usor, cu o spatula/lingura de lemn. Exclus deci mixerul.
Se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand usor. Bicarbonatul sau praful de copt se amesteca cu faina si cacaua si se cern. Se adauga in ploaie peste amestecul de oua. Se incorporeaza cu miscari usoare, de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din aluat. In felul asta vom obtine un blat pufos Se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul si se niveleaza.
Se da la cuptor , la foc potrivit pentru cca.12-15 minute. Se rastoarna, apoi, pe un prosop de bucatarie presarat cu zahar si se lasa la racit .
Siropul: Se incalzeste apa intr-un ibric; se adauga zaharul si coniacul sau romul. Se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se lasa la racit; se intinde apoi, cu o pensula de bucatarie, pe blat. In felul asta, blatul se insiropeaza uniform.
Crema: Se topeste ciocolata la bain-marie. Se freaca untul moale cu zahar si galbenusurile, adaugate unul cate unul. Se toarna lichiorul de portocale si ciocolata topita. Se omogenizeaza totul foarte bine.
Se deruleaza blatul si se intinde pe el jumatate din crema racita. Se ruleaza inapoi si se tine cca. 2 ore la rece. Se introduce restul cremei intr-un sprit cu capat in forma de stea si se orneaza rulada.
Se amesteca zaharul praf cu martipan si se intinde intre doua folii de plastic. Se stanteaza stelute care se aplica pe rulada.