Se freaca untul (lasat la temperatura camerei) cu zahar, sare, ou si rom.Se cerne faina si praful de copt si se incorporeaza compozitiei:Se macina nuca si se amesteca cu totul.
Se adauga smantana si se face un aluat care se lasa la frigider 10-15 minute, ca sa se intareasca. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm. (puteti sa o intindeti si mai subtire, daca va place) si se taie rondele cu paharul de lichior dat prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul de el).
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt:si se coc, la foc potrivit, dar fara sa se rumeneasca prea tare.Se glazureaza islerele: se amesteca zaharul cu cacaua, apoi se adauga apa; se freaca bine cu o lingura si se pun, intr-un ibric, pe foc, pana se topeste zaharul. Se adauga untul si se amesteca bine. Se toarna deasupra fiecarei rotite glazura.
Aveti grija ca glazura se intareste repede! Ca sa o faceti din nou fluida, o asezati putin pe foc. Se prepara crema: galbenusurile, laptele, zaharul si amidonul se pun intr-un castron si se fierb timp de cca. 10 minute la bain-marie. Se lasa apoi la racit si se amesteca cu untul batut (ca sa iasa apa din el).
Se lipesc apoi, cate doua, cu crema de unt iar marginile se tavalesc prin nuca macinata sau nuca de cocos. Noi, dupa cum vedeti, lasat simple si cu glazura putina, ca asa plac lu' mami.
Iar avem de-a face cu fatuci care copiaza o reteta si nu stiu operatii elementare si semnificatia cuvintelor, deci mari carente la limba romana si logica .Mai intai ca DESERTUL nu e APERITIV.Doi-daca din asemenea cantitati faci doar 4 portii ma intreb daca portia este o tava? Timpul 20 minute??....nici clatitele nu le faci asa repede.Poate o ora si douazaci min, pana le migalesti pe toate.Dificultate "foarte usor" la un desert cu 5 etape?...D-na Laura, sigur ati facut prajituri vreodata?Dar o sa incerc reteta de curiozitate dar nu cu 400 gr unt ca nu vreau sa fac hepatita(ziceai ca la 4 portii???)
Comentarii:
Iar avem de-a face cu fatuci care copiaza o reteta si nu stiu operatii elementare si semnificatia cuvintelor, deci mari carente la limba romana si logica .Mai intai ca DESERTUL nu e APERITIV.Doi-daca din asemenea cantitati faci doar 4 portii ma intreb daca portia este o tava? Timpul 20 minute??....nici clatitele nu le faci asa repede.Poate o ora si douazaci min, pana le migalesti pe toate.Dificultate "foarte usor" la un desert cu 5 etape?...D-na Laura, sigur ati facut prajituri vreodata?Dar o sa incerc reteta de curiozitate dar nu cu 400 gr unt ca nu vreau sa fac hepatita(ziceai ca la 4 portii???)
APERITIV???? HAHAHA....
DELICIOASE....ESTE PRAJITURA COPILARIEI MELE....PE ATUNCI LE GASEAM LA COFETARIE, MARI, MARI...
LA MULTI ANI !