Stopim cratita in care o sa coacem blatul cu o lingura de apa, apoi punem 200 g zahar tos si miscam cratita astfel incat sa se formeze un strat uniform. Punem la topit pe ochiul mare dat la minim pentru a nu prinde gust de ars. Cand s-a topit, luati cratita si rotiti-o pentru a forma pe peretii ei o pelicula de cca 4 cm. O dam deoparte ca sa se raceasca bine .Intre timp pregatim crema. Ouale se bat cu zaharul, praful de sare si aromele pana se spumeaza.
Apoi se toarna treptat laptele caldut. Se toarna in cratita cu zaharul caramelizat.Curatam merele, eliminam cotoarele, le taiem in cuburi, le bagam in cuptor pentru 10-15 minute sa se inmoaie putin sau ma microwave cca 5 minute. Apoi le punem in cratita peste crema de zahar ars
Cautam pe google un tort de crema de zahar ars pentru ca de cand sunt plecata din tara,de 6 ani nu imi mai aduceam aminte cantitatile,,am gasit tortul tau care mi sa parut excelent,,chiar acum inl am in cuptor,sper sa fie foarte delicios...iti multumesc din suflet si iti doresc multa sanatate,ciao MariMar.
Comentarii:
Am sa incerc sa o fac si eu ,este interesanta.
Cautam pe google un tort de crema de zahar ars pentru ca de cand sunt plecata din tara,de 6 ani nu imi mai aduceam aminte cantitatile,,am gasit tortul tau care mi sa parut excelent,,chiar acum inl am in cuptor,sper sa fie foarte delicios...iti multumesc din suflet si iti doresc multa sanatate,ciao
MariMar.