Sfecla rosie este foarte sanatoasa, avand proprietati de detoxifiere si mineralizare, este plina de vitamine si este foarte buna daca suferiti de anemie. Mie imi place foarte tare sfecla coapta pentru ca isi pastreaza cel mai bine vitaminele si roseata sp
tartele cu fructe sunt foarte usor de facut, racoritoare si delicioase in orice moment...:D am avut capsune asa ca m-am hotarat repede ce vreau! a iesit minunea asta! va las sa savurati ... din priviri ca altfel nu puteti! :)) poze de profil
Chiar a fost EXTRAORDINARA! Am fost foarte mandra de mine si de creatia mea ieri - azi sunt doar nostalgica pt ca am mancat-o pe toata de ieri si tare as mai vrea o portie... Dar n-are nimic - fac din nou in weekend ;) E un pic mai migaloasa decat
in sfarsit am gasit timp sa pun vorbele la reteta!:D sarmalele astea sunt minunate! am inaugurat oala de lut, abia asteptam! Prezentarea: Ingrediente: 700 gr. carne tocata de porc si pui (amestec)- puteti folosi vita in locul puiului, mi se par
Ieri am preg?tit cordon bleu din carne de vi?el.?i am stat cam juma de or? s? m? gândesc la o garnitur? . Am c?utat pe google diferite garnituri dar nici una nu m-a f?cut s? spun : Da , asta este.... Dar mi-am adus aminte c? în studen?ie mâncam cu
mal
Astazi va arat cum se prepara cea mai simpla supa- crema de linte.
Multi ocolesc lintea de teama procesului de gatire:) crezand ca dureaza prea mult.
Unii , detesta gustul....altii forma finala a preparatului.
Putini stiu insa ca lintea,
mal
Sambata trecuta m-a sunat uica Mihai
http://www.uicamihai.blogspot.com/ sa-mi ceara o reteta de turta dulce .
Am povestit cate-n luna si stele despre oale, tavi , tigai si ce se face in ele, adica mancare.
Mi-a spus ca e in oras la cumpar
Slanina se sareaza cu sare grunjoasa din abundenta si se lasa de pe o zi pe alta la rece.A doua zi,se scutura de sare si se pune la fiert in zeama de varza limpede cu boabe de piper si foi de dafin.Se fierbe 10-15 minute (din momentul in care zeama incepe
Conopida nu este alimentul meu preferat. Nici pe de parte. De-abia daca o suport sub forma muraturilor. Cu toate astea, din intamplare, fiindca ii luasem celui mic odata niste conopida (care s-a dovedit ca nu ii pria, fiindca ii oferea niste dureri de bur
Saptamana trecuta am avut o sambata foarte activa: taica'meu voia muschi umplut si friptura de porc si curcan la gratar, eu voiam sos tango, amicul D. a venit si a mancat cam toata friptura, asa ca a trebuit sa dezghet rapid un piept de pui sa-l fac la cu
Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi.Chiar daca este putin gras, la cuptor se topeste grasimea si se rumeneste carnea asa ca este deosebit de bun. Un crap de 1 kg, la care i-am indepartat capul si coa
Apropie o ciuperca de nas si ai sa simti mirosul toamnei.
Miros de pamant,frunze,muschi,nuci,castane,alune,soare,ploaie si vant.
Gust-o si ai sa simti culorile toamnei.
Verde,galben,portocaliu,caramiziu,gri si albastrul de Voronet.
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezultatul a fost spectaculos de bun :) Ingrediente pentru foile de placinta: - 14 linguri ulei - 10 linguri apa - 21 linguri
Mazarea se curata si se spala bine in mai multe ape ,se pune in borcane , se adauga1 pastila de aspirina , sau 1 vf de lingurita de conservant se umplu cu apa si se capseaza , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am asezat un prosop , se acopera cu a
Bine v-am gasit si ....Hristos a inviat!Sper ca ati avut sarbatori frumoase. Am sa pun din dulciurile ce le-am facut de sarbatori si o sa incep cu cosuletele care sunt foarte bune si pe care nu le-am facut de mult timp . Pentru aluat: 250g margarina sa
mal
De Craciun am iesit putin din tipare , renuntand la porcul traditional in favoarea ratei din poza :), achizitionata din HU si pastrata cu sfintenie la congelator :).
Pieptul dezosat si piciorusele le-am transformat intr-o minunata fri
mal
Bine v-am regasit!
Dupa o scurta pauza, timp in care am fost plecata la munte sa gatesc de Revelion pentru oaspetii de la tabara unde lucrez pe timpul verii, am revenit in Timisoara.
Nu pot sa spun ca mi-a fost dor de oras, nicidecum. Ma si
mal
Am profitat din plin de "sacul" de leurda pe care l-am cules saptamana trecuta din Retezat.:D
Ne-am infruptat din mancarurile pregatite cu leurda, sa ne ajunga tot anul.:))
Pana acum am gatit-o sub diverse forme....va voi arata retetele pe r
MULTCAUTATA CIORBA DE BURTA!!!!!!!!!! Astazi, m-am gandit sa fac o ciorba de burta, si m-am gandit sa va impartasesc si voua reteta mea. EU, personal nu sant fan, ciorba de burta ,decat daca o prepar EU, pentru ca am vazut si alte 'pregat
Azi v? propun un preparat numai bun de pus pe masa de prânz duminica sau chiar la o cin? servit? mai devreme. Este o alternativ? apetisant? la ve?nicii cartofi , oricum ar fi ei prepara?i. Am folosit: - 400 g fasole verde - 400 g carne de porc
Sant turte traditionale care se fac in Moldova ,se mai numesc si scutecele lui Isus Se folosesc foi de placinta sau facute in casa(eu le-am facut in casa,dar trebuie sa fie foarte subtiri)Am facut un aluat din apa,faina,un pic de drojdie ,un praf de sara
mal
Din categoria "ce-si face omu' cu mana lui, SALATA se numeste", astazi preparam si servim impreuna o salata de cruditati.
Este satioasa (da, da, satioasa :) ) , usor de facut si atat de buna incat mai vrei o portie :))
Avem nevoie doar de
Mi-am luat intr-o zi undita si am plecat la pescuit prin Real, poate, poate oi prinde vreo 3 pastravi. Am reusit, destul de usor si i-am pus la pastrare pentru zile in care sa ma pot bucura impreuna cu cei dragi de un pranz pe cinste. Azi, deschizand cong