Petitchef

Cosulete cu nuci

Cosulete cu nuci
Bine v-am gasit si ....Hristos a inviat!Sper ca ati avut sarbatori frumoase.
Am sa pun din dulciurile ce le-am facut de sarbatori si o sa incep cu cosuletele care sunt foarte bune si pe care nu le-am facut de mult timp .
Pentru aluat:
250g margarina sau unt(am pus rama la cub)
200g zahar pudra,
4 galbenusuri,
4 lg smantana,
500 g faina,
un varf cutit sare,coaja de la o lamaie.

Dragii mei ,vreau sa-mi cer scuze daca mai gresesc sau mai bine zis pocesc cate un cuvant in retetele mele ,sunt unele cuvinte de exemplu cum ar fi albusuri sau galbenusuri si eu am scris albuse si galbenuse(mi s-a atras atentia) ...ei bine in zona mea din ardeal se mai vorbeste si asa si poate din graba sau din greseala am scris cum am si notat in caietul meu ,asta nu inseamna ca nu stiu cum se pronunta ,nu ma deranjeaza absolut deloc ca mi se atrage atentia ,numai bine ma trezesc ...ha ..ha..,am mai vazut si pe alte bloguri si chiar pe forumuri ca se atrage atentia asupra unor cuvinte ,dar sa stiti ca nu o sa modific cuvantul si nici nu o sa-mi fac complexe pe seama asta pentru ca sunt sigura ca intelegeti ,cine nu intelege sa intrebe....si chiar nu-mi este rusine cu unele regionalisme si nu o sa stau foarte atenta la fiecare cuvant pe care-l scriu.

...dar sa trecem la ale noastre,din ingredientele de mai sus se framanta un aluat care se lasa la rece pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura:
4 albusuri,150 g zahar pudra,150 g nuci macinate,1 lg rom,1lg rasa faina,dulceata sau visine ,rahat ,stafide ,ciocolata ....fiecare ce prefera.

Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine pana devine o spuma tare,apoi se incorporeaza nuca ,faina romul si cu o lg de lemn amestecam usor de sus in jos pale,pale.
Formele mici de cosulete se ung cu putin ulei cu o pensula ,se pune din aluat cate o bucatica si se apasa cu degetele pana se imbraca interiorul formei.In fiecare se adauga cate putina dulceata (am pus dulceata de cirese),
...si peste dulceata se pune umplutura cu nuca ,eu am pus cu un cornet dar puteti pune si cu lingurita,apoi se dau la cuptor la foc mic pana se rumenesc ....cam 40 minute.
Iasa foarte multe cosulete ,depinde de marimea formelor ...mie mi-au iesit 45 ca am avut forme si mai mici si mai marisoare .
Asa arata gata .
Stau fragede mult timp si sunt foarte bune.







Comentarii (11):

02/02/2014

Excelente

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/12/2012

Este f buna am facut.

(0) (0) Abuz
01/12/2012

Este o reteta buna de prajituri !!!!! ( ;

(0) (0) Abuz
06/11/2012

Ca la mama acasa:X

(0) (0) Abuz
09/07/2012

Superrrrr

(0) (0) Abuz
24/06/2012

De mult timp cautam reteta asta

(0) (0) Abuz
29/04/2012

Super

(0) (0) Abuz
05/04/2012

Beton

(0) (0) Abuz
22/01/2012

F buneeeeeeeeee

(0) (0) Abuz
18/12/2011

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Raffaello de casă
Raffaello de casă
10 porții
2 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Caramel de curmale
Caramel de curmale
6 porții
3 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează