Bomboane Raffaello fără lapte condensat! Acest desert italian conține puține ingrediente, este super simplu de preparat și este ideal pentru petreceri precum Crăciunul, Paștele și Zilele de naștere (de fapt, ori de câte ori ai chef). Așa că haideți vedeți pașii și videoclipul pe care l-am pregătit special pentru dvs.
Tocați mărunt ciocolata albă și puneți-o într-un castron.Dați deoparte. Într-o cratiță turnăm smântâna lichidă și o punem pe foc până aproape dă în clocot (puteți încălzi și la microunde).
Se toarnă smântâna fierbinte în vasul cu ciocolata. Se amestecă bine până se topește ciocolata și se obține o cremă netedă și omogenă. Se lasă să se răcească la temperatura camerei. Apoi se dă amestecul la rece (frigider) pentru minim 4 ore (și mai bine ar fi peste noapte).
După acest timp, zdrobiți napolitanele. Scoateți crema de la rece (frigider) și cu ajutorul unei linguri sau al unei spatule amestecați totul (ciocolata + napolitana).
Momentul modelării: Puneți în palmă aproximativ 1 linguriță cu vârf cu cremă. În centru, puneți 1 migdală. Acum formați o minge. Repetați operațiunea până se termină crema.
Fiecare bilă se rostogolește bine într-o farfurie cu nuca de cocos rasă, apoi se pune în cupa de hârtie. Dați la rece (frigider) pentru cel puțin 1 oră înainte de a le servi.
Care este termenul de valabilitate pentru bomboanele Raffaello? Dacă mai aveți bomboane Raffaello rămase, păstrați-le într-un recipient ermetic timp de maximum 2 - 3 zile. Cu cât se păstrează mai mult timp în frigider, cu atât va fi mai puțin crocantă bomboana, deoarece conține napolitane care vor absorbi toată umezeala.
Cum să servesc Raffaello? La platoul de deserturi, la petreceri și zile de naștere, de Paște, Crăciun sau petrecerea de Anul Nou. Crăciunului. Serviți oricând aveți poftă, la o cafea sau un ceai bun.
Secretul se află în principal în ciocolată: asta pentru că ciocolata albă este cea mai dificil de prelucrat. Alege ciocolată albă de la o marcă bună.