Petitchef

Cartofi aurii

Cartofi aurii
Ieri am preg?tit cordon bleu din carne de vi?el.?i am stat cam juma de or? s? m? gândesc la o garnitur? .
Am c?utat pe google diferite garnituri dar nici una nu m-a f?cut s? spun : Da , asta este....
Dar mi-am adus aminte c? în studen?ie mâncam cu pl?cere la un restaurat din Cluj un anume a?a zis aperitiv: cartofii ??r?ne?ti sau aurii ?i tare îmi mai pl?ceau..A?a c? i-am dat bice....
Eu am folosit :
- un kg de cartofi ( în general pentru acest tip de garnitur? se folosesc cartofi noi - dar nu aveam a?a c? nu am folosit .....)

- 2-3 linguri?e boia dulce ( sau iute , sau o combina?ie din cele dou?)

- 4 linguri de sos de soia

- câteva linguri de ulei de m?sline

- 3-4 c??ei usturoi

- sare , piper, oregano

Am cur??at de coaj? cartofii ?i i-am t?iat în buc??i , de fapt erau mai mult jum?t??i de cartofi.I-am pus la fiert vreo 10 min. cât s? se înmoaie pu?in.( s? ave?i grij? s? nu se fiarb? pentru c? se vor face piure) .I-am scos din ap? ?i i-am strecurat , ?i i-am l?sat vreo 10 min. s? se r?ceasc? ?i s? se usuce pu?in la aer ( am observat c? dac? nu sunt uzi , boiaua se prinde mai bine de ei).
I-am a?ezat într-un vas ?i am ad?ugat peste ei : 4 linguri de sos de soia, boiaua , uleiul de m?sline ?i usturoiul tocat, sarea ?i piperul. Am amestecat cu o spatul? de silicon , cu mare grij? s? nu stric cartofii.
Dup? ce toate ingredientele s-au " lipit" de cartofi îi a?eza?i într-o tav? ?i îi b?ga?i la cuptor preînc?lzit vreo 20 min. pân? fac crust?.
Si cam asta este tot.


Poft? bun? !!!!!!








Comentarii (15):

05/09/2013

Astazi o sa pregatescc aceasta reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
gaga, 08/04/2019

Reteta dv. are cam multe semne de intrebare! Lasati-va de aceasta meserie!

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Arata super

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Ok

(0) (0) Abuz
27/03/2013

O reteta fantastica. Gasiti cartofi aurii la Billa, produsi in zona Fagaras...mici...deliciosi.

(0) (0) Abuz
28/12/2012

Nice

(0) (0) Abuz
15/12/2012

Boooooooooooooooooooo nu sunt buni jossssssss
cheasco pe romaneste scarboss

(0) (0) Abuz
30/10/2012

Excelenti

(0) (0) Abuz
16/09/2012

Ok

(0) (0) Abuz
26/06/2012

Au iesit excelent

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi congelați, prăjiți la air fryer!
Cartofi congelați, prăjiți la air fryer!
2 porții
14 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cartofi prăjiți din manioc gătiți la air fryer
Cartofi prăjiți din manioc gătiți la air fryer
2 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? 12 retete de Cartofi copti 12 retete de Cartofi copti Piureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi Piureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofi

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează