Ieri am preg?tit cordon bleu din carne de vi?el.?i am stat cam juma de or? s? m? gândesc la o garnitur? .
Am c?utat pe google diferite garnituri dar nici una nu m-a f?cut s? spun : Da , asta este....
Dar mi-am adus aminte c? în studen?ie mâncam cu pl?cere la un restaurat din Cluj un anume a?a zis aperitiv: cartofii ??r?ne?ti sau aurii ?i tare îmi mai pl?ceau..A?a c? i-am dat bice....
Eu am folosit :
- un kg de cartofi ( în general pentru acest tip de garnitur? se folosesc cartofi noi - dar nu aveam a?a c? nu am folosit .....)
- 2-3 linguri?e boia dulce ( sau iute , sau o combina?ie din cele dou?)
- 4 linguri de sos de soia
- câteva linguri de ulei de m?sline
- 3-4 c??ei usturoi
- sare , piper, oregano
Am cur??at de coaj? cartofii ?i i-am t?iat în buc??i , de fapt erau mai mult jum?t??i de cartofi.I-am pus la fiert vreo 10 min. cât s? se înmoaie pu?in.( s? ave?i grij? s? nu se fiarb? pentru c? se vor face piure) .I-am scos din ap? ?i i-am strecurat , ?i i-am l?sat vreo 10 min. s? se r?ceasc? ?i s? se usuce pu?in la aer ( am observat c? dac? nu sunt uzi , boiaua se prinde mai bine de ei).
I-am a?ezat într-un vas ?i am ad?ugat peste ei : 4 linguri de sos de soia, boiaua , uleiul de m?sline ?i usturoiul tocat, sarea ?i piperul. Am amestecat cu o spatul? de silicon , cu mare grij? s? nu stric cartofii.
Dup? ce toate ingredientele s-au " lipit" de cartofi îi a?eza?i într-o tav? ?i îi b?ga?i la cuptor preînc?lzit vreo 20 min. pân? fac crust?.
Si cam asta este tot.
Poft? bun? !!!!!!
Comentarii (15):
Astazi o sa pregatescc aceasta reteta.
Reteta dv. are cam multe semne de intrebare! Lasati-va de aceasta meserie!
Arata super
Ok
O reteta fantastica. Gasiti cartofi aurii la Billa, produsi in zona Fagaras...mici...deliciosi.
Nice
Boooooooooooooooooooo nu sunt buni jossssssss
cheasco pe romaneste scarboss
Excelenti
Ok
Au iesit excelent