mal
Din categoria "ce-si face omu' cu mana lui, SALATA se numeste", astazi preparam si servim impreuna o salata de cruditati.
Este satioasa (da, da, satioasa :) ) , usor de facut si atat de buna incat mai vrei o portie :))
Avem nevoie doar de cateva cruditati si 10 minute din timpul nostru pretios:).
Iata ingredientele(cantitatile le puteti stabili chiar voi, in functie de preferinte ) : salata iceberg, morcov, telina , mar...o mana de samburi de nuca intregi, o mana de stafide... zeama de lamaie si portocala pentru stropit legumele sa nu oxideze ...iar pentru dresing :2 linguri de ulei de nuci , sare , otet balsamic de portocala si inca 4-5 linguri de zeama de citrice.
Cum preparam :
salata o taiem (sau rupem) in bucatele potrivite, patrate :D , din morcovul curatat taiem panglicute( pe lung) cu ajutorul aparatului de curatat legume, telina o dam pe razatoare, iar merele le taiem feliute .
Stopim din belsug cu zeama de citrice cruditatile , le amestecam putin , apoi adaugam stafidele si nuca si ne ocupam de dresing.
Intr-un bol se pune uleiul de nuci, sarea (dupa gust)cateva linguri de suc de citrice si balsamicul de portocale (daca nu aveti otet de portocale folositi din cel simplu ) . Se bate bine cu o furculita pana se dizolva sarea si se formeaza un fel de sos care se adauga la final peste salata.
Se amesteca bine toata salata...se tine acoperita 10 minute ca sa se patrunda aromele, apoi se serveste.
E buna simpla, cu paine prajita sau in compania gratarelor de orice fel .:)
Incercati ! :)
Comentarii:
Foarte foarte foarte buna.
Super reteta,!
Delicioasa....