Petitchef

Mancare de conopida cu piept de pui

Mancare de conopida cu piept de pui Conopida nu este alimentul meu preferat. Nici pe de parte. De-abia daca o suport sub forma muraturilor. Cu toate astea, din intamplare, fiindca ii luasem celui mic odata niste conopida (care s-a dovedit ca nu ii pria, fiindca ii oferea niste dureri de burtica) si aceasta zacea pe un raft al frigiderului, am zis ``ce-ar fi sa incerc sa o metamorfozez in ceva mai bun``. Si uite asa biata conopida si-a intrerupt concediul prelungit la racoare si a fost eliberata pentru a a-si da obstescul sfarsit pentru o cauza mai buna.

Ii spun Graziei ce vreau sa fac, ea cu mari indoieli imi spune ca nu prea e incantata, dar eu merg inainte pe drumul meu, cu o banuiala ca nu-mi va parea rau. Asa ca ma apuc de treaba.

Deci scot conopida, o rup in bucatele relativ mici (Grazia mi-a zis ulterior ca as fi putut sa o fac bucatele mai mici, asa ca daca incercati, puteti sa aveti in vedere si acest aspect) si ii fac o spalare amanuntita, astfel incat sa nu las loc de bacterii nepoftite. Scot de la congelator si un pieptisor de pui, nu prea mare sa nu ia fata conopidei, nici prea mic ca sa nu zicem ca nu exista.

Pun conopida la prajit cu putin ulei si putin unt intr-o cratita, pentru ca e pretentioasa. Ii place foarte mult sa fie prajita, alfel nu te intelegi cu ea mai incolo si se lasa greu mestecata. In timpul asta, ma apuc sa tai cubulete si pieptul de pui, nu inainte de a-i realiza si lui testul spalarii amanuntite.

Dupa 10 minute, conopida nu mai ramane singura, fiindca ii aduc alaturi si cubuletele de piept de pui si le las putin sa se prajeasca impreuna. Dupa ce se prajesc impreuna vreo 10-15 minute torn si apa cat sa le acopere bine.

In timpul asta tai o ceapa potrivita, care de data asta nu mai imi produce o tristete atat de mare (probabil am devenit eu mai imun sau o fi fost ea mai miloasa) si ma pregatesc sa fac sosul.

Cand simt ca puiul si conopida dau semne de fragezire (cam 30 de minute) pun intr-o tigaie niste ulei, asez frumos ceapa taiata si o las la calit. La sfarsit pun bulion, fac sosul pe care-l torn peste conopida si pui.

De asemenea pun si putin delikat, oregano si maghiran, 2-3 foi de dafin si peste vreo 10 minute niste marar (uscat sau proaspat). Dau focul la mic si apoi las apa sa scada, mai aducandu-mi aminte, din 5 in 5 minute sa mestec in mancare.

In timpul asta ma gandesc cu ce as putea sa mananc sosul si imi dau seama ca am mai multe variante. Fie cu un pilaf de orez (dar nu am chef sa-l fac acum), fie cu un pireu de cartofi (nici de asta nu am chef) sau cu niste cartofi copti si apoi pisati. Si ma opresc la ultima varianta fiindca este cea mai confortabila. In timp ce se coc cartofii, se apropie si mancarea de finis, asa ca dupa o ora de la inceputul ostilitatilor sting definitiv focul.

Cu teama, dar si cu interes, ma grabesc sa gust din mancarea proaspat facut si am o surpriza foarte placuta. Mai mult, chiar si Grazia este placut surprinsa, asa ca nu mai ramane decat sa va doresc si voua pofta buna si sa va incurajez sa gatiti acest fel de mancare.







Comentarii (11):

24/02/2014

Buna si cu carne de curcan !!!!

(0) (0) Abuz
09/11/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
19/10/2013

DELICIOASA !!!

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Arata bine, sper sa iasa foarte gustoasa.

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Cred ca-i buna ,nu mananc conopida decat gratinata ,pane si murata ,dar e de incercat,nu pre ii suport mirosul

(0) (0) Abuz
23/07/2013

Nici unul

(0) (0) Abuz
13/07/2013

Tare comentariu cu grazia

(0) (0) Abuz
02/07/2013

Iamii

(0) (0) Abuz
24/06/2013

Prea multa poveste si putine detalii

(0) (0) Abuz
02/12/2012

Nu stiu daca o sa gatesc asa ceva, nici nu pot spune ca arata excelent. deci binisor este votul meu.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
Conopida cu maioneza si iaurt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează