Se curata conopidele de cotor si se rup buchetele. Se pune apa cu sare la fiert.Pana ce incepe apa sa fiarba conopida se tine in apa.
Se toaca marunt ceapa.Cand incepe apa sa clocoteasca se oparesc buchetelele de conopida cam 1-2 minute.Se scot cu spumiera.
Se pune ceapa la calit in oala.Se adauga bulionul peste ceapa si se amesteca bine. Apoi se adauga cele 2 linguri de faina si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase.
Se adauga 6 polonice de apa din apa in care am oparit conopida.Se lasa apa sa fiarba cu ceapa. Se pune si conopida si se mai adauga 1-2 polonice de apa.
Se pune capacul la oala si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie bine conopida, cam in 30-40 minute.
Comentarii (70):
Foarte bun
Bad
Mi se pare prea multa conopida. Eu adaug si morcov taiat marunt. Ca ceapa se poate folosi si prazul.
Foarte gustoasa
Buna rau mss
Forte buna
Dar ca la orice mancare din plante varzoase un pic de marar nu cred ca strica
Foarte buna si simplu de facut.
Foarte usoare de preparat..cred ca si gustoasa
Recomand amidon alimentar in loc de faina, ar merge si putina boia dulce si neaparat verdeata: marar+patrunjel!