Mancare de conopida
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Video Player is loading.
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Preparare
Preparare20 min
Gătire40 min
- Se curata conopidele de cotor si se rup buchetele.
Se pune apa cu sare la fiert.Pana ce incepe apa sa fiarba conopida se tine in apa. - Se toaca marunt ceapa.Cand incepe apa sa clocoteasca se oparesc buchetelele de conopida cam 1-2 minute.Se scot cu spumiera.
- Se pune ceapa la calit in oala.Se adauga bulionul peste ceapa si se amesteca bine.
Apoi se adauga cele 2 linguri de faina si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase. - Se adauga 6 polonice de apa din apa in care am oparit conopida.Se lasa apa sa fiarba cu ceapa. Se pune si conopida si se mai adauga 1-2 polonice de apa.
- Se pune capacul la oala si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie bine conopida, cam in 30-40 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
01/04/2015
Mi se pare prea multa conopida. Eu adaug si morcov taiat marunt. Ca ceapa se poate folosi si prazul.
am gătit această rețetă
11/10/2013
Dar ca la orice mancare din plante varzoase un pic de marar nu cred ca strica
am gătit această rețetă
constanta_s2014,
04/04/2021
Recomand amidon alimentar in loc de faina, ar merge si putina boia dulce si neaparat verdeata: marar+patrunjel!