Conopida se desface in bucatele potrivite si se pune la fiert in apa cu sare. Atentie o vom fierbe doar pe jumatate.
Carnea de pui se prajestesi se da deoparte. Calim ceapa, adaugam morcovii si ardeii. Cand legumele sunt patrunse, se adauga carnea, conopida si 500 ml apa. Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit.
Cand toate legumele si carnea au fiert se completeaza cu suc de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. Preincalzim cuptorul si introducem vasul pentru 20-30 de minute.
Daca va plac sosurile mai legate puteti adauga o lingura de amidon alimenatar sau faina dizolvat/a in apa, eu recomand sa nu .
Foarte buna ! Pentru carcotasi (destui, vad) : nu va place, nu mancati. Pentru cei cu analizele literare : va puteti exersa ideile pe alte site-uri, nu neaparat pe cele culinare.
Este foarte buna mai ales ca mie imi place conopida eu o mananc si fiarta cu sare si apoi scoasă si pus un fir de ulei de măslină.merita încercata.pofta buna
Comentarii (51):
E foarte buna mancarea, eu adaug si putina bere neagra cand fierbe.
Reteta este excelenta !
Foarte bună rețeta
Foarte buna !
Pentru carcotasi (destui, vad) : nu va place, nu mancati.
Pentru cei cu analizele literare : va puteti exersa ideile pe
alte site-uri, nu neaparat pe cele culinare.
Delicioasa!!! Mulțumesc
Este foarte buna mai ales ca mie imi place conopida eu o mananc si fiarta cu sare si apoi scoasă si pus un fir de ulei de măslină.merita încercata.pofta buna
Super!
Iubesc conopida :)
Buna si usor de gatit
Eu o fac dupa reteta greceasca si cu cartofi :)