SUPA- CREMA DE LINTE ROSIE

mal
Astazi va arat cum se prepara cea mai simpla supa- crema de linte.
Multi ocolesc lintea de teama procesului de gatire:) crezand ca dureaza prea mult.
Unii , detesta gustul....altii forma finala a preparatului.
Putini stiu insa ca lintea, desi nu este foarte atragatoare in faza finala de gatire, are un gust deosebit de bun, se fierbe repede ( 20-30 minute) si este foarte hranitoare si sanatoasa.
Este saraca in grasimi si foarte bogata in proteine si minerale.
Scade colesterolul ,regleaza glicemia si previne constipatia
Pentru toate proprietatile ei nutritive , merita sa o consumam cu regularitate....macar o data pe saptamana in diverse forme:
supe...piureuri...salate....etc :)
Supa de astazi este facuta din linte rosie .
Se mai gaseste linte verde sau "neagra" (care este de fapt un maro mai inchis )
Pentru ca am dorit sa-i scurtez timpul de preparare , eu am inmuiat lintea pentru cca 30 de minute in apa rece.(o sa vedeti ca isi dubleaza volumul si cojita protectoare se crapa )
Insa, mai intai am spalat-o foarte bine in mai multe ape.
Am pus-o la fiert in apa clocotita si am lasat-o sa fiarba la foc mediu cca 10 minute, cand am verificat-o si era deja patrunsa (pentru ca a stat la inmuiat).
Am adaugat condimentele in oala ( eu am pus delikat, piper si sare, deoarece am vrut un gust cat mai natural ) si am lasat-o sa mai dea cateva clocote.
Am oprit focul , apoi am batut cu telul lintea pana s-a amestecat bine cu zeama in care a fiert. (daca doriti o crema mai fina, transferati-o in blender )
Am servit-o cu perlute de paine prajita, ornata cu cativa stopi de ulei de masline si paprika iute.
Tot ce pot sa va spun este ca nu mi-a mai trebuit felul doi.
E atat de hranitoare , incat o recomand ca fel de sine statator.
E ideala pe tot parcursul anului...in post ...in convalescenta...si pentru cei care nu mananca deloc carne (contine proteine, dupa cum am spus la inceput )


Multi ocolesc lintea de teama procesului de gatire:) crezand ca dureaza prea mult.
Unii , detesta gustul....altii forma finala a preparatului.
Putini stiu insa ca lintea, desi nu este foarte atragatoare in faza finala de gatire, are un gust deosebit de bun, se fierbe repede ( 20-30 minute) si este foarte hranitoare si sanatoasa.
Este saraca in grasimi si foarte bogata in proteine si minerale.
Scade colesterolul ,regleaza glicemia si previne constipatia
Pentru toate proprietatile ei nutritive , merita sa o consumam cu regularitate....macar o data pe saptamana in diverse forme:
supe...piureuri...salate....etc :)
Supa de astazi este facuta din linte rosie .
Se mai gaseste linte verde sau "neagra" (care este de fapt un maro mai inchis )

Insa, mai intai am spalat-o foarte bine in mai multe ape.
Am pus-o la fiert in apa clocotita si am lasat-o sa fiarba la foc mediu cca 10 minute, cand am verificat-o si era deja patrunsa (pentru ca a stat la inmuiat).
Am adaugat condimentele in oala ( eu am pus delikat, piper si sare, deoarece am vrut un gust cat mai natural ) si am lasat-o sa mai dea cateva clocote.
Am oprit focul , apoi am batut cu telul lintea pana s-a amestecat bine cu zeama in care a fiert. (daca doriti o crema mai fina, transferati-o in blender )
Am servit-o cu perlute de paine prajita, ornata cu cativa stopi de ulei de masline si paprika iute.
Tot ce pot sa va spun este ca nu mi-a mai trebuit felul doi.
E atat de hranitoare , incat o recomand ca fel de sine statator.
E ideala pe tot parcursul anului...in post ...in convalescenta...si pentru cei care nu mananca deloc carne (contine proteine, dupa cum am spus la inceput )

Incercati !
dragostea in bucate
Comentarii
anonymous
Ai pus delikat pentru a avea un gust cat mai natural? Asta merge de bancul zilei. :-))
anonymous
Fffffff buna!!!
anonymous
Supa de linte este intradevar foarte buna, dar reteta ta trebuie neaparat modificata cu legume adevarate, nu delikat....
MariaCoca
Foarte buna si se face foarte repede si usor. Multumesc.
anonymous
Imi place lintea iar reteta aceasta este extrem de simpla. Multumesc!
anonymous
Suna bine...astazi incerc sa o gatesc !
anonymous
BUN
anonymous
O voi incerca
anonymous
Cantitatile ???? Cata linte cata apa?
anonymous
Super excelenta!