CRAP LA CUPTOR PE PAT DE CARTOFI

CRAP LA CUPTOR PE PAT DE CARTOFI

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi.Chiar daca este putin gras, la cuptor se topeste grasimea si se rumeneste carnea asa ca este deosebit de bun.Un crap de 1 kg, la care i-am indepartat capul si coada (din care fac un bors de peste nemaipomenit) , se curata, spala si condimenteaza si se lasa cam 1 ora sa ia gust de condimente. Intr-o tava se aranjeaza un pat de cartofi , se taie si o ceapa in patru si se pune printre cartofi, se condimenteaza cu sare si piper si deasupra se aseaza pestele . Se pune o jumatate de cana de apa, se pune folie de aluminiu deasupra si se da la cuptor , la foc tare. Dupa 20 de minute, se scoate folia de deasupra si se lasa in cuptor pina ce scade apa si pestele se rumeneste frumos.Cu un mujdei de usturoi alaturi, este o bunatate asa ca poftiti la masa !

D Daniela , bucatarie moldo-ardeleneasca

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Imi place.acum o fac

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun mai ales daca intre feliile de cartofi mai pui si cateva mirodenii gen doua trei crengute de rozmarin . Pofta mare !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super reteta fara complicati si foarte rapida.

abuz

anonymous

Hei. Mie nu mi-a plăcut deloc combinaţia asta. Sorry.

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

E usor de pregatit si gustos

abuz

anonymous

Este delicious!!

abuz

anonymous

Este superb, dar grija la crap trebuie lasat mai mult sa se topeasca bine grasimea

abuz