Azi v? propun un preparat numai bun de pus pe masa de prânz duminica sau chiar la o cin? servit? mai devreme. Este o alternativ? apetisant? la ve?nicii cartofi , oricum ar fi ei prepara?i.
Am folosit:
- 400 g fasole verde
- 400 g carne de porc
- 200 g ro?ii în bulion
- 200 ml bulion
- 1 ceap? mic?
- 2 c??ei de usturoi
- 1 linguri?? cimbru uscat
- 1/2 linguri?? boia de ardei
- 1/2 linguri?? past? de ardei iute
- 1/2 linguri?? de zah?r (op?ional)
- sare, piper
- 2 linguri de ulei
Se por?ioneaz? carnea de porc (eu am folosit o carne de porc numit? prin Ardeal "pe?ti"; probabil a?i mai auzit de aceast? denumire. Este foarte fraged? ?i se g?te?te repede ).
Intr-o tigaie se încinge pu?in ulei ?i se pune carnea de porc s? se rumeneasc? pu?in, pân? prinde o crust? fin?. Se îndep?rteaz? spuma rezultat? cu o strecur?toare. Se întoarce carnea ?i se procedeaz? la fel.
Se scoate carnea ?i se pune pe o farfurie. În tigaie se mai pune o lingur? de ulei ?i se c?le?te ceapa tocat?. Când ceapa este aproape c?lit? se adaug? usturoiul t?iat feliu?e.
Se pune boia, se amestec? de câteva ori apoi se stinge cu bulionul ?i ro?iile t?iate cubule?e.
Se adaug? carnea, se condimenteaz? cu sarea ?i piperul, se pune capacul ?i se las? s? se în?bu?e cîteva minute,
se pune fasolea verde ?i se las? s? fiarb? sub capac cca 30 minute.
In acest timp se va forma un sos delicios peste care pute?i s? pune?i pu?in zah?r, rezultând un sos dulce - picant .
Comentarii:
Fff bn arata si cred ca e ff gustoasa,mi.ai dat o idee excelenta pt masa de pranz.felicitari
Gut