mal
De Craciun am iesit putin din tipare , renuntand la porcul traditional in favoarea ratei din poza :), achizitionata din HU si pastrata cu sfintenie la congelator :).
Pieptul dezosat si piciorusele le-am transformat intr-o minunata friptura cu portocale pe care o voi posta in curand pe blog.
Cu resturile am facut supa.
Nu e prima data cand fac supa de rata, insa e prima data cand va povestesc despre felul cum am facut-o .
Am pus apa la fiert , iar carnea si oasele le-am adaugat cand aceasta a clocotit. Am pregatit intre timp legumele : morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac , telina si o ceapa alba.
Cand carnea a fost fiarta, am adaugat si legumele in oala cu supa, am sarat si le-am lasat sa se fiarba impreuna .
Cand s-au fiert si legumele am scos toate cele din supa, am strecurat-o si am mutat-o intr-o alta oala .
Imi plac foarte mult galustele de gris in supa, asa ca am optat pentru ele. Am batut doua oua cu furculita pana s-au omogenizat, apoi am adaugat grisul amestecand pana cand compozitia s-a dezlipit de pe furculita si a avut consistenta din poza .
Am formatat galustele(cu furculita ) si le-am adaugat pe rand in supa clocotita. Le-am lasat sa fiarba pana s-au patruns, apoi am oprit focul si m-am bucurat impreuna cu ai mei de o supa deosebit de gustoasa.
Dupa cum puteti observa, supa nu e foarte grasa, desi rata a avut suficienta grasime. In momentul cand am strecurat supa , am "cules" si grasimea .
Am lasat-o sa se stampere putin, grasimea s-a ridicat la suprafata supei , astfel ca nu mi-a fost greu sa o colectez cu lingura :).
I-am adaugat piper negru proaspat macinat numai in momentul servirii. Se pare ca a prins mai bine decat m-am asteptat , deoarece a disparut de urgenta din farfurii :))
Incercati cand aveti ocazia, e foarte buna . :)
Comentarii:
Acum am terminat-o de facut. super, super buna...mmm
Cred ca este buna ,o fac si eu azi.
Super tare...!!!
Sanatate curata
F buuna
Acum o gatesc si ca si tips am facut-o picanta cu putin chilli si sos de soia ..mmm a fost buna