Salata de sfecla rosie

Sfecla rosie este foarte sanatoasa, avand proprietati de detoxifiere si mineralizare, este plina de vitamine si este foarte buna daca suferiti de anemie. Mie imi place foarte tare sfecla coapta pentru ca isi pastreaza cel mai bine vitaminele si roseata specifica, prin copt devenind foarte dulce si aromata.
Pentru o salata delicioasa nu aveti decat sa spalati bine sfeclele si sa le puneti intr-o tava, in cuptor, la foc mic, pana cand intra usor furculita in ele. Se lasa la racit si apoi se curata foarte usor coaja. Se rade sfecla sau se taie cubulete, felii, cum doriti si se stropeste cu un sos din ulei, otet si sare. Foarte buna este si cu hrean ras.
Atentie mare pt ca pateaza...iremediabil :) Puteti chiar sa folositi manusi atunci cand o dati pe razatoare pentru ca se curata foarte greu roseata.
Pofta buna!
Raftul bunicii
Comentarii
Punctează această reţetă:
14/10/2013
De nenumarate ori am facut-o, chiar si acum am in frigider
am gătit această rețetă
08/10/2014
Este o salată pe care o ador, eu o pregătesc la fel doar adaug chimen,pe care observ nu îl folosește nimeni ,ori este delicios și sănătos iar combinația din salată este magnifică! Încercați *****
23/07/2014
Unde sunt ingredientele nu trebuia sa scrii ingredientele si dupaia modul de preparare