Prazul - Colectie de retete

Prazul este o leguma versatila de primavara, care tocat si combinat cu morcov, telina si ceapa, face o baza excelenta pentru supe sau tocane. Aroma sa usoara, dulce, se poate asocia cu unt si smantana in sosuri, sufleuri si gratinate.
Cu o aroma mai delicata si mai dulce decat ceapa, prazul adauga o nota subtila unor retete fara sa acopere alte arome care sunt prezente. Desi prazul este disponibil pe tot parcursul anului, sezonul lui este toamna si in prima parte a primaverii.
Ca sa-l pregatiti: Indepartati mustatile radacinei si frunzele verzi dure. Taiati in jumatate pe lungime si spalati sub jet de apa tulpina. Prazul poate fi fiert, inabusit, facut la abur, sub forma de piure sau tocana.
Se poate asocia cu: peste, bacon, sos bechamel, sfecla, pesmet, unt, branza, smantana, sos olandez, lamaie, mustar, ulei de masline, parmezan, patrunjel, mazare, cartofi, vin rosu, cimbru, rosii, vinegreta.
Pastrare: Puteti pastra prazul netaiat si nespalat in frigider, invelit usor intr-o punga, pentru o saptamana sau doua.
Antreuri cu praz
Antreuri
Risotto cu fenicul si praz

Tarta cu praz

Placinta de pui cu praz si foietaj

Rulouri de carne cu praz
Ciorbe/supe cu praz
Ciorbe/supe cu praz
Ciorba de praz

Supa crema de dovleac cu praz

Supa taraneasca cu cartofi, praz si bacon
Mancaruri cu praz
Mancaruri cu praz
Mancare de praz cu masline

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Mancare de praz cu masline

Mancare de ciuperci cu praz si carne de porc

Mancare de praz cu aripioare de pui

Sufleu de conopida, praz si mozarella

Sarmale in foi de praz

Orez cu praz

Piept de curcan cu praz
Comentarii
Deosebite Rețete !
Foarte bune retete, completate si cu experienta personala poti obtine mancaruri,bune si appreciate de gurmanzi!
Sanatate curata!
Datorita filmului "Nea` Marin Miliardar" exista asocierea "praz-olteni". Maritata fiind cu un oltean, intr-o buna zi, "zisei" sa-i pregatesc o mancarica de praz cu masline. "Oaleleiii muicaaaa" , amu` olteanu` meu nu mancase niciodata asa ceva, doar praz crud si ala rar.
Morala:
Insoara-te cu o munteanca, ca sa treci cu adevarat Oltu!
:) Numa` bine !
Ceva pentru olteni!
Toate mincarurile cu praz sunt delicioase si sanatoase.Consumati la fiecare masa praz !

Excelant !