Ingrediente: 6 gramezi de urzici (spalate in mai multe ape, oparite 5 minute in apa clocotita cu sare si scurse) O ceapa (curatata si spalata) 6 catei mici de...
Ingrediente: 5 legaturi de urzicute ( asa am cerut eu la piata pentru cca 2 portii) 2 linguri ulei 1 ceapa mare 1 lingura faina sare ( eventual chiar si delikat...
Poate ca pare ciudat sa faci mancare din aceasta "buruiana periculoasa", dar oamenii o fac de sute de ani. Urzicile sunt iubite pentru faptul ca prin minerale lor, energizeaza si revitalizeaza organismul.
Ingrediente: 5 legaturi de urzicute 2 linguri ulei 1 ceapa mare 1 lingura faina sare 2 catei de usturoi optional : 1 ou prajit / portie , sos de hrean .
Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 ceasca de orez 75 g unt 100 g mozzarella rasa 2 oua + 1 albus 1 lingurita boia de ardei dulce 1 lingurita faina 1 catel usturoi...
Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc...
Ingrediente: cca 500 g de frunze tinere de urzica(numai varfuri), 50 ml ulei de masline o lingura rasa de faina o lingura de smantana o capatana de usturoi(cam...
Ingrediente: 3 g joare de urzici o ceapa zeama de la o jumatate de lamaie usturoi pisat dupa gust 2-3 linguri ulei de masline sare, piper dupa gust 2 linguri...
Ingrediente: 150 g. de faina 2 oua 250 ml de lapte 20 g. de unt sare unt (pentru tigaie) pentru crema: 300 g. de spanac si urzica 1 ceapa un catel de usturoi...