Urzicile se aleg, li se inlatura coditele mai groase si se spala in mai multe apa.Folosim manusi de unica folosinta pentru curatarea urzicilor.Urzicile le punem in apa clocotita cu putina sare.
Dupa 5 minute se scurg de apa si se toaca marunt.Calim ceapa tocata marunt, adaugam faina si amestecam bine.
Adaugam si urzicile, usturoiul pisat si 2 cani cu apa.Cand am spus 2 capatani de usturoi, m-am referit la cel romanesc, mititel, daca folositi capatani mari, reduceti la cel mult o capatana.Lasam sa dea cateva clocote si stingem focul.
Servim cu mamaliguta si celebrul ou ochi.Ornam cu ceapa verde si praf de chilli .
Comentarii:
O reteta binevenita.
Unde este ceapa la ingrediente ??? retete de 2 lei
Eu pun usturoiul cand sting focul.
La etapa 2 e o greseala zice sa pui spanac in loc de urzici
Ou ochi? De ce nu simplu, ochi?
FOARTE BUNE
Delicios,