Morcovul, radacina de patrunjel si ceapa se taie bucatele mici, iar salata iceberg si urzicile se taie fideluta.
In oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul sa se incinga un pic si calim in el legumele taiate marunt. Cand sunt gata, turnam deasupra lor 4 litri apa.
Lasam sa dea cateva clocote, pana se inmoaie morcovul si patrunjelul, apoi punem salata iceberg si urzicile. Lor nu le trebuie mult timp sa se inmoaie, deci nu vor trebui lasate prea mult la fiert.
Asezonam cu sare(daca credem ca este necesar) si piper negru macinat. Daca vrem sa acrim ciorba cu bors, vom fierbe borsul inainte de a fi adaugat in ciorba.
Daca acrim cu otet, atunci doar turnam putin cate putin in ciorba pana obtinem gustul dorit. La sfarsit, dupa ce oprit focul, presaram deasupra leustean prospat si aromat taiat marunt.