Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece.
Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 minute.
Urzicile fiert se stercoara de zeama , apoi se pun in blender si se mixeaza bine .
Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec.
Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita.
Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 minute , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit. Mie imi place ca aceasta mancare sa o insotesc si cu un sos de hrean .
Comentarii (23):
Bravooo!!!!!!!
O reteta foarte buna .
Gustoasa sanatoasa si usor de facut!
Acum incep sa o gatesc....este excelenta
FOARTE BUNA
Buna si delicioasa.
Chiar ca la mama acasa!
Fara au ca e mai sanatos dar in rest super
Este foarte buna sanatate curata
Bune!mai ales pentru restul familiei mai in varsta,eu preferam si un piccc! de carnita langa ele.