Mancare de urzici ( ca la mama acasa)..
Ingrediente
4
optional :
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece.
- Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 minute.
- Urzicile fiert se stercoara de zeama , apoi se pun in blender si se mixeaza bine .
- Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec.
- Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita.
- Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 minute , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit. Mie imi place ca aceasta mancare sa o insotesc si cu un sos de hrean .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Bravooo!!!!!!!
am gătit această rețetă
anonymous
O reteta foarte buna .
anonymous
Gustoasa sanatoasa si usor de facut!
anonymous
Acum incep sa o gatesc....este excelenta
anonymous
FOARTE BUNA
anonymous
Buna si delicioasa.
anonymous
Chiar ca la mama acasa!
anonymous
Fara au ca e mai sanatos dar in rest super
anonymous
Este foarte buna sanatate curata
anonymous
Bune!mai ales pentru restul familiei mai in varsta,eu preferam si un piccc! de carnita langa ele.
Punctează această reţetă