Petitchef

Mancare de orez cu soia

Felul principal
4 porții
12 min
20 min
Foarte ușor
362 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 3.67 (0.92€/porție)

Preparare

  • Incepem cu soia, pe care o punem la fiert in apa clocotita si sare, in care adaugam cateva crengute de patrunjel verde. Fierbem cuburile de soia cam 20 minute.
  • Punem orezul curatat de impuritati si spalat la fiert in apa cu sare. Cand este fiert al dente, il luam de pe foc, il clatim in apa rece, dupa care il punem iar la fiert adaugand peste el doar o cescuta de apa.
  • Adaugam rosiile curatate de pielita si ardeiul gras, lasam mancarea la foc mic. Intre timp intro tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa taiata foarte marunt, calim usor 1 minut, adaugam boiaua, amestecam si turnam peste orez.
  • Fierbem la foc mic nu mai mult de 10 minute, amestecand din cand in cand. Soia care a fiert vreo 20 minute se scurge de apa, se preseaza usor si se aduga la orez.
  • Tot acum adaugam usturoiul taiat marunt, condimentam, lasam mancarea pe foc 1-2 minute, amestecam sa nu se prinda.
  • Mancarea trebuie sa arate ca un pilaf. Se consuma fierbinte, cu verdeata taiata marunt, presarata in farfurie, doar inainte de servire.
  • Se potriveste bine cu muratura, sau salata de varza proaspata.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 361Kcal
  • Carbo: 52.2g
  • Grăsimi: 12.6g
  • Grăsimi sat.: 1.8g
  • Proteine: 7.8g
  • Fibre: 4.5g
  • Zahăr: 4.6g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 11
Informații nutriționale pentru 1 porție (203g)


Poze

Mancare de orez cu soia
Mancare de orez cu soia - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

29/04/2016

Cand se amesteca orezul cu soia ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/04/2016

Uite si tu ce te-ai blamat cu o asemenea porcarie!

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Bun!!!! L-am facut cu orez salbatic, a trebuit fiert mai mult, dar a iesit o bunatate!!!

(0) (0) Abuz
11/08/2013

Felicitari pt mancarica ta excelenta.,., multumesc Nicoleta , Tuttlingen

(0) (0) Abuz
04/05/2013

E foaret bun si hranitor

(0) (0) Abuz
20/06/2012

F bun...insa am pus si ciuperci...si merge f bine cu maioneza...

(0) (0) Abuz
06/04/2012

Delicioasa reteta, am pregatit-o si a iesit f buna. insa eu am calit si ardeiul si rosiile cu ceapa in tigaie, apoi am pus totul peste orez. multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează