Incepem cu soia, pe care o punem la fiert in apa clocotita si sare, in care adaugam cateva crengute de patrunjel verde. Fierbem cuburile de soia cam 20 minute.
Punem orezul curatat de impuritati si spalat la fiert in apa cu sare. Cand este fiert al dente, il luam de pe foc, il clatim in apa rece, dupa care il punem iar la fiert adaugand peste el doar o cescuta de apa.
Adaugam rosiile curatate de pielita si ardeiul gras, lasam mancarea la foc mic. Intre timp intro tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa taiata foarte marunt, calim usor 1 minut, adaugam boiaua, amestecam si turnam peste orez.
Fierbem la foc mic nu mai mult de 10 minute, amestecand din cand in cand. Soia care a fiert vreo 20 minute se scurge de apa, se preseaza usor si se aduga la orez.
Tot acum adaugam usturoiul taiat marunt, condimentam, lasam mancarea pe foc 1-2 minute, amestecam sa nu se prinda.
Mancarea trebuie sa arate ca un pilaf. Se consuma fierbinte, cu verdeata taiata marunt, presarata in farfurie, doar inainte de servire.
Se potriveste bine cu muratura, sau salata de varza proaspata.
Comentarii:
Cand se amesteca orezul cu soia ?
Uite si tu ce te-ai blamat cu o asemenea porcarie!
Bun!!!! L-am facut cu orez salbatic, a trebuit fiert mai mult, dar a iesit o bunatate!!!
Felicitari pt mancarica ta excelenta.,., multumesc Nicoleta , Tuttlingen
E foaret bun si hranitor
F bun...insa am pus si ciuperci...si merge f bine cu maioneza...
Delicioasa reteta, am pregatit-o si a iesit f buna. insa eu am calit si ardeiul si rosiile cu ceapa in tigaie, apoi am pus totul peste orez. multumesc