1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije mai groase, paie, pamant ). 2. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 min ( pana cand sunt bine patrunse ). 3. Urzicile fiert se stercoara de zeama ( din care insa mai pastram o cescuta pentru a lega mancarica ), apoi se pun in blender si se mixeaza bine ( mama se folosea inainte de lingura de lemn- freca bine de tot piureul de urzicute si punea si o lingurita de malai ). 4. Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec. 5. Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita. 6. Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 min , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit ( daca nu tineti cumva post). Mie imi place ca aceasta mancare sa o insotesc si cu un sos de hrean ( dar din pacate nu am avut azi...poate data viitoare).
Prin pregatire "urzicutele" s-au transformat in urzici normale. Cam multe diminutive, inclusiv prenumele tau! Pana si ceapa e "maricuta"; adica "ceputa mare". Doar asa "mancarica" place fetelor!
Comentarii (21):
Fara faina si Delikat !
Superrrrrrrrrrrrrrrrr
Prin pregatire "urzicutele" s-au transformat in urzici normale. Cam multe diminutive, inclusiv prenumele tau! Pana si ceapa e "maricuta"; adica "ceputa mare". Doar asa "mancarica" place fetelor!
Super buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super
Ok
Excelente !
Asa am sa le fac si eu. Multumesc.
Fffffffffffffffffff bun
E super ok