Mancarica de urzici
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- 1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije mai groase, paie, pamant ).
2. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 min ( pana cand sunt bine patrunse ).
3. Urzicile fiert se stercoara de zeama ( din care insa mai pastram o cescuta pentru a lega mancarica ), apoi se pun in blender si se mixeaza bine ( mama se folosea inainte de lingura de lemn- freca bine de tot piureul de urzicute si punea si o lingurita de malai ).
4. Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec.
5. Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita.
6. Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 min , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit ( daca nu tineti cumva post). Mie imi place ca aceasta mancare sa o insotesc si cu un sos de hrean ( dar din pacate nu am avut azi...poate data viitoare).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
14/12/2015
Prin pregatire "urzicutele" s-au transformat in urzici normale. Cam multe diminutive, inclusiv prenumele tau! Pana si ceapa e "maricuta"; adica "ceputa mare". Doar asa "mancarica" place fetelor!
06/02/2015
Super buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!