Piure de urzici cu hrean

Piure de urzici cu hrean
Altele
Foarte ușor
25 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min
  • Curatam urzicile si le spalam bine in cateva ape.
    Punem la fiert o oala plina cu apa iar in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam urzicile si le fierbem cca 10 minute pana se inmoaie bine.
    Le scoatem intr-o sita si le lasam sa se scurga bine. Cand sunt reci le stoarcem foarte foarte bine si le tocam foarte fin sau le bagam la robot.
  • Incingem 4-5 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui intr-o tigaie si adaugam 2 linguri pline cu faina. Amestecam repede cu o lingura de lemn cca 1-2 minute, dupa care adaugam 1 polonic din apa in care au fiert urzicile. Amestecam pana ce tot lichidul este absorbit dupa care mai adaugam 1 polonic si iar amestecam .
  • In total, adaugam 3-4 polonice din apa in care au fiert urzicile astfel incat consistenta sosului sa semene cu o smantana mai lichida. Adaugam urzicile si 2-3 catei de usturoi dati prin razatoare sau tocati foarte fin. Amestecam bine si daca mai este nevoie mai adaugam 2-3 polonice cu apa, urzicilor.
  • Potrivim de sare si servim cu hrean proaspat ras. Eu asa le-am mancat intotdeauna iar hreanul le da un gust extraordinar de bun, pe langa faptul ca este foarte sanatos.
  • Faceti un efort si beti macar o cana din apa in care au fiert urzicile. Este atat de sanatoasa incat ar fi pacat sa o aruncam.
  • Stiu ca multora nu le place gustul dar ganditi-va ca in zilele noastre, majoritatea produselor cumparate sunt pline de conservanti si coloranti asa ca o cana de sanatate nu poate fi refuzata!! Nici mie nu imi place dar am baut doua cani si tare bine m-a simtit.

Punctează această reţetă

L Laura Adamache

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

costi1960

Chiar merita ! Iar zeama am tezaurizat-o in 3 sticle puse la frigider, diminetile, pe burta goala, o cana mare si plina face minuni !

am gătit această rețetă
abuz