Curatam urzicile si le spalam bine in cateva ape. Punem la fiert o oala plina cu apa iar in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam urzicile si le fierbem cca 10 minute pana se inmoaie bine. Le scoatem intr-o sita si le lasam sa se scurga bine. Cand sunt reci le stoarcem foarte foarte bine si le tocam foarte fin sau le bagam la robot.
Incingem 4-5 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui intr-o tigaie si adaugam 2 linguri pline cu faina. Amestecam repede cu o lingura de lemn cca 1-2 minute, dupa care adaugam 1 polonic din apa in care au fiert urzicile. Amestecam pana ce tot lichidul este absorbit dupa care mai adaugam 1 polonic si iar amestecam .
In total, adaugam 3-4 polonice din apa in care au fiert urzicile astfel incat consistenta sosului sa semene cu o smantana mai lichida. Adaugam urzicile si 2-3 catei de usturoi dati prin razatoare sau tocati foarte fin. Amestecam bine si daca mai este nevoie mai adaugam 2-3 polonice cu apa, urzicilor.
Potrivim de sare si servim cu hrean proaspat ras. Eu asa le-am mancat intotdeauna iar hreanul le da un gust extraordinar de bun, pe langa faptul ca este foarte sanatos.
Faceti un efort si beti macar o cana din apa in care au fiert urzicile. Este atat de sanatoasa incat ar fi pacat sa o aruncam.
Stiu ca multora nu le place gustul dar ganditi-va ca in zilele noastre, majoritatea produselor cumparate sunt pline de conservanti si coloranti asa ca o cana de sanatate nu poate fi refuzata!! Nici mie nu imi place dar am baut doua cani si tare bine m-a simtit.
Comentarii:
Chiar merita ! Iar zeama am tezaurizat-o in 3 sticle puse la frigider, diminetile, pe burta goala, o cana mare si plina face minuni !