Mancarica de urzici cu lapte

Mancarica de urzici cu lapte
Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Cureti urzicile de frunzulitele galben-maronii.luat din gradina mea din " coltul salbatic" si cules doar varfurile. Dupa curatare se pun intr-un bol,se acopera cu apa rece si se invart in apa cu o furculita.
  • Daca mai sunt firicele de iarba o sa iasa la suprafata si le indepartam.Se scurg intr-o strcuratoare si se mai trec pe sub jet de apa.Dupa ce incheiat operatiunea spalarea trecem la gatire. Se pun urzicile pe foc intr-un vas cu apa rece si sare .
  • Se lasa sa fiarba. Intr-o alta cratita se pune laptele la fiert.Cand urzicile sunt usor fierte se scot se toaca apoi se pun in lapte.
  • Intr-o tigaie se pune la prajit sunca si ceapa tocata marunt.Dupa ce s-a prajit si ceapa este aurie se adauga peste urzici.Potrivim de sare si piper.Se serveste cu smantana.

Punctează această reţetă

miha danaMiha dana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

De la sunca se vede albastra mancarea in poza?

abuz