Cureti urzicile de frunzulitele galben-maronii.luat din gradina mea din " coltul salbatic" si cules doar varfurile. Dupa curatare se pun intr-un bol,se acopera cu apa rece si se invart in apa cu o furculita.
Daca mai sunt firicele de iarba o sa iasa la suprafata si le indepartam.Se scurg intr-o strcuratoare si se mai trec pe sub jet de apa.Dupa ce incheiat operatiunea spalarea trecem la gatire. Se pun urzicile pe foc intr-un vas cu apa rece si sare .
Se lasa sa fiarba. Intr-o alta cratita se pune laptele la fiert.Cand urzicile sunt usor fierte se scot se toaca apoi se pun in lapte.
Intr-o tigaie se pune la prajit sunca si ceapa tocata marunt.Dupa ce s-a prajit si ceapa este aurie se adauga peste urzici.Potrivim de sare si piper.Se serveste cu smantana.
Comentarii:
De la sunca se vede albastra mancarea in poza?