Budinca de orez cu urzici

Antreuri
6 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Curatam si spala in apa multa urzicile, apoi le fierbem in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le tocam. Amestecam urzicile cu 25 g unt pe care il topim, 30 g mozzarella rasa, boia de ardei, usturoi si faina. Asezonam cu sare si piper si amestecam astfel incat se se omogenizeze compozitia. Amestecam apoi cu albusul batut spuma. Orezul fiert il amestecam cu 50 g mozzarella rasa, restul de unt topit, sare si verdeturi tocate. Punem apoi cele 2 oua batute si amestecam pentru omgenizare.

    Ungem un vas termorezistent cu un unt si il tapetam cu pesmet. Punem jumatate din cantitatea de orez in vas, o intindem, apoi punem un strat de urzici, terminand cu stratul de orez peste care presaram restul de mozzarella rasa.

    Coacem budinca la 180° C timp de 35 de minute, sau pana se rumeneste mozzarella. O lasam o ora sa se odihneasca inainte sa o servim.
    Musafirii mei au mancat budinca pe post de garnirnitura langa cotelete de porc aromat in bere si au fost foarte incantati.
    Pofta buna!
DDivainbucatarie

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte buna , nu credeam ca se potriveste atat de bine urzica cu orezul :) eu am folosit leurda in loc de usturoi

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Tare buna cred ca e dar, la noi nu sint urzici si nici leurda dar, cred ca am sa-o incerc cu spanac.

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

CAT DE BINE ARATA.....

abuz

anonymous

Abia astept sa o prepar !

abuz

anonymous

Delicious and very healthy as well, lovely

abuz

anonymous

La spanac m-am gandit si eu ...

abuz

anonymous

Ar merge si cu spanac? cred ca da.j.v.

abuz

divainbucatarie

Bunnnnn

abuz