Petitchef

Budinca de orez cu parfum de trandafir

Desert
6 porții
10 min
40 min
Ușor
774 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.9 (0.32€/porție)

Preparare

  • Se toarna cana de apa intr-un vas si se pune pe foc iute. Cand apa a dat in clocot se adauga cele patru linguri de orez si se reduce focul. Se lasa sa fiarba pana ce apa este in mare absorbita de orez.
    Intre timp, se pune laptele amestecat cu zahar pe foc mic, pana ce zaharul se topeste.
    Se adauga laptele indulcit peste orez.
    Se amesteca faina cu putina apa, se adauga si putin lapte fierbinte si se toarna cate putin in orezul cu lapte de pe foc, mestecand usor.
    Se lasa sa fiarba la foc mic 20 minute, cat orezul sa fie bine fiert si budinca legata. Din cand in cand se mai mesteca, sa nu cumva sa se prinda bob de orez de fundul vasului ...
    Budinca gata fiarta se ia de pe foc si se parfumeaza cu o lingura de apa de trandafir ... apoi se toarna in 4 boluri ... se lasa sa se raceasca ... se pudreaza cu scortisoara si se serveste!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 774Kcal
  • Carbo: 185.7g
  • Grăsimi: 1.5g
  • Grăsimi sat.: 0.8g
  • Proteine: 4.4g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 169.1g
  • ProPoints: 21
  • SmartPoints: 44
Informații nutriționale pentru 1 porție (313g)


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budincă de paste în friteuza cu aer
Budincă de paste în friteuza cu aer
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Florile comestibile – parfum, culoare si aroma in farfurie Florile comestibile – parfum, culoare si aroma in farfurie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează