Bors de urzici

Bors de urzici
Felul principal
6 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă


Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Se curata si se spala foarte bine urzicile in cateva ape. Se oparesc cu apa putin sarata. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste un pic in ulei.
  • Se adauga apoi radacinoasele, spalate si tocate dupa preferinta. Se calesc impreuna 3-4 minute dupa care se adauga urzicile si apa. Se fierb la foc potrivit.
  • Dupa 20-30 minute se adauga orezul (se poate si fara). Cand orezul este aproape fiert, se adauga sucul de rosii pentru cine doreste, concentratul de legume si borsul.
  • Se lasa 2 clocote si se inchide focul. Se adauga imediat hreanul, usturoiul pisat si leusteanul tocat marunt. Se acopera oala pentru 5-10 minute dupa care se poate servi.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

22/03/2014

Este usor de preparat si este foarte bun si sanatos!

(0) (0) abuz



+