După rețeta noastră de Raffaello de casă sau Bounty de casă, acum vă oferim o rețetă care depășește clasicul Ferrero... Descoperiți pralinele noastre de casă super crocantecare vă vor înveseli cu siguranță papilele gustative! Dacă sunteți fan Ferrero Rochers, vă asigurăm că această rețetă va mulțumi întreaga familie.
Prăjiți alunele timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Lăsați alunele să se răcească înainte de a îndepărta coaja, rulându-le în mâini.
Puneți deoparte 75 gr de alune prăjite și amestecați-le cu clătitele dantelate într-un chopper.
Turnați o cantitate mare din acest amestec într-un castron de salată împreună cu tartinatul. Restul va fi folosit pentru a tăvăli pralinele.
Amestecați totul bine și puneți bolul la frigider pentru o ora.
Luați o lingură de amestec. Așezați o alună prăjita în centrul aluatului și formați o bilă cu mâinile.
Rulați bila în amestecul rămas de alune + clătite dantelate. *Veți putea face aproximativ 10 pietre.
Puneți bilele formate pe o farfurie și lăsați la frigider 1 ora. *Dacă vreți să fie foarte reci, puneți-le mai întâi la frigider pentru 45 de minute apoi la congelator pentru 15 minute.
Se zdrobesc 60 gr de alune si se amesteca totul cu ciocolată neagră topita în prealabil.
Înmuiați pralinele în amestecul de ciocolată topită + alune și acoperiți-le bine.
Puneți pralinele pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și lăsați-le la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Comentarii:
Okay no issue
Ce înseamnă clătită dantelată?