Ferrero rocher de casă

Desert
Dificil
6 h 20 m

Vrei sa-ti impresionezi oaspetii cu un desert? Cupolele noastre in stil Fererro ii vor cuceri cu siguranta! Un desert care combina ciocolata / alune / praline, care va fi perfect pentru a incheia o masa de vacanta (Craciun, Anul Nou, ziua de nastere ...). Aaaa nu mai ai oua? ... Nici o problema, aceasta reteta nu contine! Trebuie doar sa scoateti mixerul si formele de silicon, si sa urmati pas cu pas cu reteta noastra detaliata ↓

Ingrediente

6

Pralina cu alune :

Pralinatul crocant :

Mousse-ul de praline:

Miezul de alune :

Semisferele de ciocolata:

Materiale

  • Forme de silicon pentru semi-sfere
  • Chopper
  • mixer electric
  • Cookie cutter
  • Seringa sau posh
  • prosop
  • pensula

Preparare

Preparare6 ore
Gătire20 min
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 1Pralina cu alune:
    Puneti apa si zaharul intr-o tigaie la foc mediu. Cand amestecul formeaza bule, adaugati alunele.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 2Se amesteca in mod constant, zaharul se va cristaliza mai intai in jurul alunelor, apoi se va intari. Cand tot zaharul s-a transformat in caramel, se toarna totul pe o placa acoperita cu hartie pergament si se lasa sa se raceasca.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 3Odata racit, spargeti niste bucati de alune caramelizate si puneti-le intr-un chopper. Se amesteca in perioade de 30 de secunde timp de aproximativ 5 minute pentru a evita supraincalzirea motorului si pentru obtine un aluat.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 4Pralinatul crocant:
    Intr-un castron, zdrobiti clatitele dantelate si adaugati pralina cu alune si ciocolata topita. Se amesteca bine.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 5Imediat dupa aceea, realizati 6 gramezi mici din acest amestec pe o hartie de pergament sau silicon si intindeti-le in cercuri de acelasi diametru cu jumatatile de sfera (utilizati un taietor de biscuiti pentru a fi cat mai precis). Odata ce aceste cercuri sunt gata, pastrati-le la rece pana la utilizare.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 6Semisferele de ciocolata:
    Se topeste ciocolata cu lapte si se aplica cu o pensula cate un strat in fiecare jumatate de sfera de silicon. Se raceste 15 minute si se repeta. Apoi puneti in frigide pana la utilizare.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 7Miezul de alune:
    Folosind un chopper sau un cutit, zdrobiti aproximativ 30 gr alune, apoi amestecati-le cu ciocolata tartinabila. Lasati deoparte.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 8Mousse-ul de praline :
    Puneti foaia de gelatina intr-un pahar cu apa rece. Luati 2 linguri smantana din cele 100 ml si incalziti-le. Bateti restul smantanii pana devine ferma.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 9Adaugati pralina de alune si amestecati usor cu un mixer. Se topeste foaia de gelatina in 2 lingurite de smantana fierbinte si se adauga la amestec. Puneti aceasta spuma intr-un posh pentru ca o vom utiliza imediat.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 10Montajul :
    Scoateti forma cu jumatatile de ciocolata si le umpleti-le cu mousse-ul de praline. Apoi adaugati o lingurita de miez de alune preparat anterior, in fiecare jumatate de sfera.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 11Acoperiti cu mousse de praline, lasand un mic decalaj de 5 mm deasupra. Plasati un disc de praline crocant pe fiecare jumatate de sfera si raciti cel putin 3 ore.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 12Intre timp, decojiti alunele pentru decor: puneti-le pe o tava de copt si bagati-le in cuptor timp de 15 minute la 180° C. Dupa acest timp, puneti-le intr-un prosop curat si frecati-le bine. Majoritatea alunelor trebuie sa se decojeasca.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 13Taiati-le in bucati mici cu un cutit sau intr-un chopper, punand deoparte 3 alune, pe care le taiati in jumatate.
    Apoi, desfaceti cu grija jumatatile de sfere.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 14Se topeste putina ciocolata cu lapte care se foloseste pentru a lipi alunele in jurul semisferelor. Apoi lipiti cate o jumatate de aluna deasupra.
  • Ferrero rocher de casă - Preparare etapa 15Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Varianta fara gluten: Aici se va gasi gluten in pralina crocanta facuta cu clatitele dantelate, pe care le puteti inlocui cu fulgi dulci de porumb dulci ;-)

PPetitchef_ro

Întrebări

Ce sunt clatitele dantelate si unde se gasesc, in magazinele noastre? reteta este super, imi doresc sa o fac. Va multumesc Lucia

Sunt clatite crocante, usor aromatizate, ideal pentru a fi servite individual sau alaturi de inghetata preferata...noi le-am maruntit si le-am pus in aceasta reteta. Se gasesc la Carrefour. Dati un search pe Google dupa "clatite dantelate" ca vedeti cum arata.Multumim si noi

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Lucia

Bomboanele arata super dar va rugam sa ne spuneti ce sunt clatitele dantelate, sub ce nume se gasesc in magazine

abuz

ofeliapogacean

Ce sunt alea : clătite dantelate?

abuz

John_

Aproape 7 ore de munca pentru 6 praline? Si nici nu esti sigur ce dracu' o sa iasa! Cine credeti voi, mai desteptilor, ca o sa incerce asa ceva? Toate ingredientele costa mai mult decat 6 praline cumparate.

abuz