Batoane de ciocolata de casa cu alune
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara si se pun pe foc . Cand incepe sa fiarba se adauga untul taiat in patru. Cand untul s-a topit se adauga cacaoa cernuta si esenta de rom.
- Cand incepe sa fiarba iar , se ia de foc si se adauga laptele praf treptat. Se amesteca usor pana cand devie un pic mai moale decat un aluat de salam de biscuiti.
- Se adauga alunele zdrobite, lasand cateva pentru a presara deasupra, apoi se toarna intr-o tava normala de prajitura tapetata cu hartie de copt sau folie transparenta. Se niveleaza cu mana curata , apoi se pun restul alunelor si se apasa cu mana sa intre usor in ciocolata.
- Se lasa la rece cel putin 12 ore. Asta nu inseamna ca nu se poate manca dupa 1-2 ore, dar daca sta mai mult la rece se taie mult mai bine si arata mai bine dupa taiere. Asta dupa dorinta fiecaruia .
- Se inveleste fiecare bucata de ciocolata in folie transparenta si se pastreaza la frigider . Asa se pot pune si pachetel la scoala, acuma ca a inceput scoala. sau pur si simplu se pot servi cand vrei si se pot pastra la frigider fara a primi gust de la frigider.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Imi place
am gătit această rețetă
D
danasamuel
Imi place
anonymous
Mi-au iesit buni biscuitii!
anonymous
O fac cit de repede ,sint mai bine de 20 de ani ca nu am facut-o
anonymous
Super
Punctează această reţetă