Batoane de ciocolata de casa cu alune

Altele
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara si se pun pe foc . Cand incepe sa fiarba se adauga untul taiat in patru. Cand untul s-a topit se adauga cacaoa cernuta si esenta de rom.
  • Cand incepe sa fiarba iar , se ia de foc si se adauga laptele praf treptat. Se amesteca usor pana cand devie un pic mai moale decat un aluat de salam de biscuiti.
  • Se adauga alunele zdrobite, lasand cateva pentru a presara deasupra, apoi se toarna intr-o tava normala de prajitura tapetata cu hartie de copt sau folie transparenta. Se niveleaza cu mana curata , apoi se pun restul alunelor si se apasa cu mana sa intre usor in ciocolata.
  • Se lasa la rece cel putin 12 ore. Asta nu inseamna ca nu se poate manca dupa 1-2 ore, dar daca sta mai mult la rece se taie mult mai bine si arata mai bine dupa taiere. Asta dupa dorinta fiecaruia .
  • Se inveleste fiecare bucata de ciocolata in folie transparenta si se pastreaza la frigider . Asa se pot pune si pachetel la scoala, acuma ca a inceput scoala. sau pur si simplu se pot servi cand vrei si se pot pastra la frigider fara a primi gust de la frigider.

Punctează această reţetă

SSandytza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Imi place

am gătit această rețetă
abuz

danasamuel

Imi place

abuz

anonymous

Mi-au iesit buni biscuitii!

abuz

anonymous

O fac cit de repede ,sint mai bine de 20 de ani ca nu am facut-o

abuz

anonymous

Super

abuz