Piureul de mere crude pastreaza mult mai bine vitaminele decat cel din mere fierte/coapte, dar prezinta dezavantajul ca se oxideaza foarte rapid si trebuie consumat imediat.
In schimb, piureul de mere crude este foarte recomandat in cazul in care bebelus
Primisem un telefon într-o duminic? rece de iarn? în care mi se anun?au musafiri ?la o cafea?. În Germania când invi?i pe cineva la o cafea acas? la tine, serve?ti ?i o pr?jitur?. Eu nu aveam nici o pr?jitur? în cas? ?i nici nu ?tiam ce a? putea încropi r
A facut Drupi o varianta pentru piticul ei, am mai dat peste ciorba asta pe blogosfera, aveam ceva carne de ucis si de revizuit varianta mancata in Bucovina, asa ca am comis-o cum stiam eu. Nu a mea, ca nu am mostenit-o.
Am folosit un piept de co
Din dovleacul macelarit am avut ce experimenta.
Va prezint aici,dovleac pe steamer sau la aburi,care se poate congela si folosi la retetele care cer pireu de dovleac,pumpkin pie de exemplu.
Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasup
Am v?zut acum câtva timp, într-un magazin, borcne cu miere în care erau înghesuite diferi?i sâmburi. Cum nu am mâncat niciodat?, am fost curioas? s? v?d ce e de capul lor. Nu am cump?rat un borcan, ci am f?cut singur?. Un pumn de nuci, migdale ?i a
N-o sa va plictisesc cu legenda delicioasei tarte, o gasiti pe Wiki . In doua vorbe vreau doar sa subliniez ca e buna tare, foarte usor de facut si merge si cu alte fructe decat traditionalele mere - incercati pere (cu cardamom, scortisoara si anason),
Ingrediente: - 400-500g carne de porc; - 1 ceap?; - 2 morcovi; - 1 castravete verde mic sau o jum?tate din cel lung, de import; - 3-4 linguri nuci caju; - 4-5 linguri sos de soia dulce; - past? de ardei iute (dup? preferin?? - eu am pus 2 linguri ?i
Îi pun numele a?a, fiindc? l-am gustat prima oar? la Erika (o cuno?tin??) ?i i-am cerut instant re?eta. Care e urm?toarea: Umplutura : * 750 ml Vin alb (demisec sau dulce) sau suc de mere sau un amestec (pe care îl recomand) * 1 plic zah?r van
Sper s? nu v? uita?i la poza de început cu mult? aten?ie! La cum arat? pe?tele, parc? a? fi mâncat un Pirania fioros! Uita?i-v? ce din?i are ?i practic, forma capului e hidoas?! Dar s? trecem peste asta ?i s? ave?i încredere în mine, când v? spun c? sigur
Am primit vineri o pungulita cu seminte de dovleac si rugamintea unei colege de a-i face si ei o painica semi-integrala cu seminte.
Reteta este similara cu asta , cu urmatoarele diferente: am folosit amestec jumi-
Prin piurelul de mere cu iaurt introducem de fapt iaurtul in alimentatia bebelusului. Sunt putini bebelusii care accepta iaurtul simplu, deoarece are un gust acrisor. Un mic sfat primit in alegerea iaurtului, de la o prietena care a lucrat in domeniu, est
Ingrediente:
500 g carne de miel
doi morcovi
un sfert de ?elin?
un fir de praz
200 g linte neagr?
o ceap?
doi ardei capia ro?ii
4 ro?ii
400 ml bor?
sare, piper
o frunz? de dafin
o leg?tur? de tarhon
50 ml ulei
smîntîn?
m?l
Aveam in camara de ceva vreme niste alune de padure in coaja. Si mai aveam doua bucati de avocado asa ca am zis sa le folosesc intr-un desert. Ei bine am imbinat aceste doua fructe delicioase, am adaugat cateva ingrediente aromate si a rezultat crema de f
Supa asta s-a facut singura, eu doar am pregatit materia prima: niste creveti (in reteta de baza, din "Fish Dishes", se recomanda 300 de grame), doua linguri de ulei vegetal, la mine de coco(s), ceva ardei iute, o capatana-doua de usturoi, un pic de gh
N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condi
by Alice albinutza Mi-a pl?cut foarte tare ceea ce a expus Miha pe blogul s?u... adic? mi-a pl?cut foarte tare aluatul ei minunat, pe care nu ?tiu de unde l-a descoperit... ?i mai ales mi-au pl?cut cum ar?tau cozon?ceii ei. A?a încât weekendul ?sta am
Probabil c? am mai scris c? în fiecare vineri seara urm?resc o emisiune de g?tit, în care cinci buc?tari renumi?i g?tesc fiecare câte un fel de mâncare, dup? un anumit motto. Destul de des se g?te?te ?fusion?, adic? elemente din tradi?ii culinare diferite
Cand ai niste branza proaspata prin frigider, si no time at all sa te dezminti ca poti mai mult decat o placinta rapida de' menta cu branza, nu cugeta prea mult, mai bine deloc! .. ca ai pierdut deja niste minute bune, iar placinta asta e o adevarata minu
Dup? ce acum câteva zile, am preg?tit o delicioas? "Dorada cu sos de rodii", am r?mas cu o bucat? destul de mare de rodie zemoas? ?i gustoas?.
A?a c?, m-am hot?rât s? r?mân în zona buc?t?riei Israeliene (buc?t?ria Oriental? e una din buc?t?rii
Tortul acesta l-am pregatit pt ziua Cristianei, nepotica noastra cea mare, surioara lui Raducu.
Timp de preparare : aprox 1 ora si 20 minute.
Ingrediente:
Pt blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt dr oetker, 1 plic
Ia uitati ce mandrete de dovleac ... imi pare rau ca nu l-am pozat intreg (ma rog, pe jumatate, ca asa a fost taiat ... dar o jumatate care a cantarit peste 10 kg :))) Dupa ce l-am casapit :) ... L-am curatat de coaja si l-am taiat bucatele
Tart? cu mere ?i o crem? pufoas? de ou? ?i fri?c?. Ingrediente pentru blat: - 250 g f?in? - 125 g unt - 70 g zah?r praf - 1 ou un praf de sare Ingrediente pentru umplutur?: - 4 ou? - 200 ml fri?c?