Friptura de pui cu cartofi si unt
Ingrediente:
- 2 linguri de usturoi (pisat)
- 1 lingurita sare
- 3 / 4 linguri?? de piper negru proasp?t m?cinat
- 1/ 2 linguri?a salvie uscata tocata
- un pui
- 12 buc cartofi ro?ii taiati felii
- 2 linguri de unt, topit
Mod de preparare:
Amestecati 1 1 / 2 linguri de usturoi, 1 / 2 lingurita sare, 1 / 2 lingurita piper, si salvie într-un castron mic. Spalati puiul si sl?bi?i pielea de pe piept ?i copane (desfacand pielea cu degetele, împingând u?or între piele ?i carne). Ridica?i extremit??ile aripilor ?i copanelor pe spate. Freca?i puiul sub piele cu amestec-ul de usturoi. Asezati puiul in tava cu pieptul in sus si stropiti cu ulei. Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil si lasati asa timp de 20 de minute. Intre timp spalati cartofii curatati si taiatii felii si amestecatii cu unt, 1 1 / 2 lingurite usturoi, 1 / 2 linguri?? de sare ?i 1 / 4 lingurita piper. Aranja?i în jurul pui-ului in cuptor. Coace?i timp de 1 or? sau pân? când vedeti ca pielea s-a rumenit bine. Cand totul este gata, opriti focul si mai lasati tava in cuptor aproximativ 10 minute.
Serviti totul cu o salata de legume proaspete...pofta mare!
Nota:
Mici secrete in alegerea cartofilor optimi pentru diverse mancaruriCand sunt gatite alimentele, se urmaresc doua elemente: aspectul si gustul. In cazul cartofilor, acestea depind de cantitatea de amidon. Cartofii uscati, pufosi, fainosi sunt cei cu un continut ridicat de amidon si sunt responsabili pentru un aspect tentant atunci cand sunt copti sau prajiti. Se sfarama atunci cand sunt fierti.Cartofii cu aspect cerat, zemos au un continut mai scazut de amidon si raman fermi, cu un aspect placut atunci cand sunt fierti in apa. Sunt potriviti pentru salate. Se pot, de asemenea, coace, pastrandu-si aspectul, insa isi pierd din textura catifelata.
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete