- 400-500g carne de porc;
- 1 ceap?;
- 2 morcovi;
- 1 castravete verde mic sau o jum?tate din cel lung, de import;
- 3-4 linguri nuci caju;
- 4-5 linguri sos de soia dulce;
- past? de ardei iute (dup? preferin?? - eu am pus 2 linguri ?i jum?tate);
- 1 lingur? amidon;
- sup? de carne sau de legume (cam 1 can? ?i jum?tate);
- piper.
Carnea de porc se taie cubule?e ?i se rumene?te pu?in în 2 linguri de ulei, apoi se scoate pe un prosop de hârtie. În gr?simea r?mas? se pun morcovii t?ia?i rondele ?i ceapa t?iat? julien, apoi nucile caju ?i se pr?jesc pân? când ceapa se înmoaie pu?in.
Se adaug? carnea de porc ?i supa, apoi se las? s? fiarb? cam 10-15 minute, dup? care se adaug? pasta de ardei iute, sosul de soia ?i amidonul dizolvat în ap? (pentru a lega mâncarea). Dac? nu ave?i un sos de soia foarte dulce, atunci ar fi bine s? ad?uga?i în mâncare ?i 1 linguri?? de zah?r brun. Se las? s? mai fiarb? 5 minute, apoi se adaug? castravetele t?iat cubule?e ?i se mai las? pu?in pe foc (2-3 minute).
Aceast? mâncare se serve?te cald?.
POFT? BUN?!