Petitchef

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Primisem un telefon într-o duminic? rece de iarn? în care mi se anun?au musafiri ?la o cafea?. În Germania când invi?i pe cineva la o cafea acas? la tine, serve?ti ?i o pr?jitur?. Eu nu aveam nici o pr?jitur? în cas? ?i nici nu ?tiam ce a? putea încropi repede. Cl?tilele cu gem nu mi se p?reau potrivite, a?a c? am f?cut repede un inventar al c?m?rii. Aveam 3 mere care z?ceau pe mas? de câteva zile, pu?in? f?in? alb?, pu?in? f?in? integral?, zah?r ?i unt. Fri?c? lichid? am tot timpul în frigider. Praf de copt ?i alune m?cinate r?m?seser? de la Cr?ciun, iar ou? tocmai cump?rasem cu o zi înainte. ?i a?a îmi veni ideea s? fac o pr?jitur? cu mere ?scufundate?, cum v?zusem la cineva.

VersunkenerApfelKuchen4

Ingrediente:
80 gr. alune m?cinate (cred c? ar merge ?i cu nuci m?cinate)
2,5 linguri?e praf de copt
un vârf de cu?it de sare
165 gr. unt moale (dar nu topit)
180 gr. zah?r
5 ou?
5-6 linguri lapte
3 mere acri?oare
250 gr. f?in?

Mod de preparare:
Într-un castron se amestec? bine ingredientele solide: f?ina, alunele, praful de copt ?i sarea.

Separat se amestec? untul cu 160 gr. zah?r ?i se mixeaz? aprox. 10 minute, pân? când amestecul devine ca o crem?. Se adaug? ou?le pe rând ?i laptele ?i se amestec? bine. Se adaug? apoi ingredientele solide ?i se amestec? bine cu o lingur? de lemn sau spatul? (în orice caz nu cu mixerul).

VersunkenerApfelkuchen1

Se înc?lze?te cuptorul la 200°C. Se toarn? aluatul într-o tav? tapetat? cu hârtie de copt. Tava trebuie s? fie înalt?, cel pu?in 3-4 cm, deoarece aluatul cre?te în timpul coacerii.

Se cur??? merele de coaj?, se taie în sferturi ?i se îndep?rteaz? semin?ele. Sferturile de mere se taie în felii sub?iri ?i se a?eaz? peste aluat. Se pudreaz? cu zah?rul r?mas (20 gr.).

Se pune tava la cuptor pe ?ina din mijloc ?i se coace aprox. 30-40 minute. Se poate verifica pr?jitura cu o scobitoare: dac? scobitoarea iese uscat?, atunci pr?jitura e coapt?.

Se scoate pr?jitura din cuptor ?i se las? s? se r?ceasc? în tav?. Se scoate abia când e rece.

Am servit pr?jitura cu fri?c?, iar în fri?c? am ad?ugat ni?te scor?i?oar?, care amintea de s?rb?torile de iarn?. Îmi închipui c? la fel de bine ar merge vanilie, cognac, rom, cafea sau alte arome.

VersunkenerApfelKuchen2










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează