- 300 g linte rosie, speciala pentru supe (decojita)
- 1 ceapa mare
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingurita de chimen turcesc
- Delikat, Vegeta, Maggi (de legume) sau numai sare
- 1 lamaie
- 2 l apa
Lintea se curata si se spala.
In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa in ulei de masline. Se pune, apoi lintea, camunul si sarea. Cind este fierbinte, se pune apa, se pune sare, apoi oala de presiune se inchide si se da la foc puternic. Cand continutul fierbe (oala "fluiera"), se face focul mic (sub oala) si se lasa cca. 25 minute.
Dupa 25 minute, supa se face crema cu blenderul, apoi se potriveste de sare.
Se serveste fierbinte, cu rondele de lamiie deasupra si crutoane langa. Crutoanele se pun linga supa deoarece se inmoaie repede. Fiecare persoana isi pune in farfurie crutoane, iar peste ele, supa-crema. Se mai poate pune si zeama de lamaie.
Comentarii:
...IAR DELIKAT, VEGETA...