Käseroulade mit Olivencreme und Schinken 130 g cascaval,razuit_____________ 130 g Bergkäse,gerieben 50 g masline,fara sîmburi__________ 50 g Oliven,ohne Kerne 70 g crema de brînza_____________ 70 g Frischkäse 120 g sunca,felii
Ingrediente: 1 conopid? frumoas?, 500 g carne macr?, 1 ceap?, 3 linguri unt sau untur?, 1 ou, sare, piper, 2 linguri pesmet. Se rup buchetele, f?r? cotoare, de la o conopid? frumoas?, se spal? ?i se fierb pe jum?tate în ap? cu sare. Se scurg de ap?. Se d?
Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata. Este simpla: Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le cura
Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoa
Adevarul este ca imi cam place mancarea chinezeasca. N-am mancat eu prea multe, dar taiteii de orez cu legume sunt un fel de mancare din care nu m-as mai opri din mancat. Acum exista mai multe probleme. Una dintre ele este ca eu nu pot manca toate sortime
Dovleacul fiert in lapte este un desert dietetic grozav .Poate fi folosit si ca tratament pentru detoxifierea organismului...Este minunat daca puteti manca macar o zi pe saptamana numai acest preparat.
Am folosit 500 ml lapte ,300 g dovleac curatat d
Mi s-a pus pata. Voiam gem de gutui, din-?la autentic, nu jeleu, iar gutui nu g?seam decât cel mai probabil la turci. Într-un final au aparut ?i în supermarket. Am c?utat câteva re?ete. Mi-a dat ?i Alma una ?i am f?cut o combina?ie personal?. Sun? c
Ingrediente : -naut -unt -sare -piper alb . -este un piure MINUNAT ,se prepara exact ca piure-ul de cartofi -se fierb boabele de naut (se lasa la inmuiat cu o seara inainte sau se pot cumpara gata fierte la cutie) -am scurs de
Reteta este inscrisa in concursul Bloggospodina, gazduit de www.retetecalamama.ro Am folosit: o bucata de muschi de porc afumat (asa am avut eu in casa, in mod normal nu este obligatoriu sa fie muschi afumat), cateva felii de cascaval , puti
Aluatul Frantuzesc se intinde odata pentru doua foi, dupa marimea tavii (v. Aluat frantuzesc ), avand o latura cat lunginea tavii si cealalta de doua ori cat latimea ei . Pornind de la aceasta latura se taie foaia in jumatate; grosimea foii trebuie sa fi
Ingrediente:
1,5 kg ciolan porc afumat
150 g ceap?
100 g ulei
50 g bulion
500 g fasole alb?
1 foaie dafin
1/2 fir cimbru
piper
sare
Mod de preparare:
Ciolanul de porc afumat se sparge cu b?rdi?a în buc??i, se op?re?te ?i se pune la fiert în ap? cu sa
Reteta pentru Pricomigdale
3 albu?uri, 210 g zah?r tos, 20 ml rom, 200 g nuci sau alune m?cinate, 8?10 pic?turi esen?? de migdale sau un pache?el cu zah?r vanilat
Mod de preparare a Pricomigdalelor
Nucile sau alunele se pun într-o tav?
Reteta pentru Crema din oua întregi cu albusul batut spuma
Cînd se prepara din oua întregi, oricare din cremele precedente se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma tare; se adauga 60?70 g zahar pentru un albus, iar pentru 2?3 albusuri
Crema cu suc de fructe visine, cirese, zmeura, fragute, caise, ananas
Ingrediente pentru crema de fructe
Cantitatile ingredientelor si manopera sînt aceleasi ca si la crema clin reteta precedenta, adaugînddui-se suc din fructele respective.
Ingrediente:
3 cartofi
2 cepe
o radacina de patrunjel
o telina radacina si frunze
un ardei gras verde
un gogosar
sare
un dovlecel
un pastarnac
1-2 bobite de piper
2-3 lingurite de ulei de masline
2-3 catei de usturoi
500 g de rosii sau suc d
Ingrediente:
5 linguri cu orez
2 morcovi
150 g maz?re
200 g ?unc?
1 iaurt mare
1 lingur? zah?r
1 leg?tur? p?trunjel
100 g alune s?rate
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbe?i separat orezul ?i maz?rea. Rade?i morcovii prin r?z?toarea cu ochiuri mari ia
Reteta glazura de serbet
Ingrediente si mod de preparare pentru reteta glazura de serbet:
Glazurile se pregatesc mai rapid cu serbet de diverse culori si arome, procurat din comert. Pentru glasarea unui tort mare si înalt este indicat sa se foloseas
Reteta Crema de cacao cu gelatina I
Reteta Crema de ciocolata cu gelatina I
Cantitatile ingredientelor sînt aceleasi ca si la ?Crema de vanilie cu gelatina I adaugîndu-se 50 g cacao, cernuta neaparat prin sita de sîrma inoxidabila sau 100 g
Ingrediente:
4 cartofi mari
un praz mare
200 g de branza de vaci
100 g de smantana
1-2 legaturi de marar
2 oua fierte
2 oua crude
50 g unt
2-3 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Se cur??? cartofii de coaj?, prazul se taie buc??i mai mici ?i se pun la
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s