Petitchef

Fasole pastai conservata in apa

Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata.
Este simpla:
Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le curatam de capete si de ate si le spalam cu multa apa. Le punem la fiert in apa fierbinte usor sarata (asa cum am face pentru o mancare) si le fierbem un minut de cand clocoteste apa din nou.
Le scoatem si le lasam sa se scurga. Intre timp punem la fiert apa in care vom conserva fasolele. La 1 litru de apa vom aduga o lingura de sare grunjoasa neiodata. Vom calcula, cu aproximatie, in functie de cate borcane cu fasole vom face.
Dam apa fiarta deoparte si asezam pastaile in borcane de 800 ml. Le acoperim cu apa fierbinte, apoi infiletam borcanele.
Urmeaza sterilizarea borcanelor - dupa sfaturile de aici - Sterilizarea conservelor.
Fasolea va mai fierbe in borcane , iar atunci cand o vom folosi la gatit nu va mai trebui fiarta.
Din aceste conserve eu prepar iarna salate ( inclusiv delicioasa salata cu maioneza), ciorbe cu smantana, mancare de fasole cu diverse sosuri - in special de smantana sau de rosii, ghiveci, mancaruri cu carne sau carnati, budinci, garnituri sau soteuri alaturi de alte legume, peste sau carne.







Comentarii (25):

10/07/2013

M-amfolosit deac reteta si sint f multumita !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

FOLOSESC SI EU ACEASTA RETETA DE MULTI ANI E SUPER

(0) (0) Abuz
18/07/2013

Ok

(0) (0) Abuz
15/07/2013

Mersi pt reteta super...

(0) (0) Abuz
11/07/2013

O INCERC MAINE

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Retete ta este excelenta , am sa o incerc si eu maine acasa la mama..de abia astept sa le gust ..

(0) (0) Abuz
11/07/2013

Voi folosi anul acesta retreta

(0) (0) Abuz
04/07/2013

Fffffff buna reteta !

(0) (0) Abuz
03/07/2013

Multumesc!Reteta interesanta si practica!

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Am sa incerc si eu .

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tacos samosas vegetariene
Tacos samosas vegetariene
12 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează