Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoare punem 3 linguri de ulei si una de unt, iar cand s-au topit adaugam cartofii. Dupa cateva minute, turnam un sos preparat dintr- o cana de smantana in care am omogenizat o lingura rasa de faina si apoi am subtiat cu apa ( circa jumatate de cana). Turnam acest sos peste cartofi, amestecam si ii lasam sa fiarba la foc mic, vreo 10 minute. Presaram marar verde tocat, amestecam din nou si stingem focul.
Sunt deliciosi si nu au nevoie de alt condiment.
Comentarii:
Gustoasa
Mancarile moldovenesti (inclusiv cele basarabenesti, unele cu anumite influente rusesti) sunt cele mai gustoase din Romania. Ce ar fi de facut pentru ca nivelul actual al gustului mediu manifestat de populatie sa fie ridicat macar acolo unde a fost la aducerea comunistilor de catre armatele sovietice ?
Delicios, caut acest gust de peste 10 ani.
Mincare usoara si repede de preparat