Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Acompaniamentul pe care îl iubim? Cartofii dulci! Iar pentru modalitatea de gătire, optăm pentru cuptor! Puțin ulei de măsline, sare, piper și gata în aproximativ 40 de minute la 180°C! Și pentru a face această rețetă și mai irezistibilă, servește-o cu un sos pe bază de skyr ;-) Bon appétit!
Ingrediente
6
Pentru cartofi dulci copți:
Sos Skyr:
Materiale
- hârtie pergament
- Pensulă
Rețete inrudite
-
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
-
Cartofi dulci prăjiți în air fryer, pentru un rezultat crocant și moale!
-
Skyr flan - foarte ușor de făcut!
-
Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
Preparare
Preparare10 min
Gătire50 min
Tăiați cartofii dulci în jumătate și stropiți-i cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.
Apoi tăiați fiecare jumătate în cadrane și stropiți cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.Amestecați uleiul de măsline, sarea, piperul, ierburile de Provence și pudra de ardei Espelette.
Ungeți pulpa cartofilor dulci cu acest amestec folosind o pensulă.Așezați cartofii dulci pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și gătiți-i timp de 40 - 50 de minute (în funcție de mărimea cartofilor dulci) într-un cuptor preîncălzit la 180°C, cu căldură ventilată.
Între timp, pregătiți sosul Skyr:
Combinați Skyr, sare, piper, arpagic tocat, sucul de lămâie și uleiul de măsline.Verificați gătirea cartofilor dulci: pulpa trebuie să fie moale, ușor de pătruns.
Echipamente de gătit
cuptor