Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr

Acompaniamente
6 porții
Foarte ușor
1 oră

Acompaniamentul pe care îl iubim? Cartofii dulci! Iar pentru modalitatea de gătire, optăm pentru cuptor! Puțin ulei de măsline, sare, piper și gata în aproximativ 40 de minute la 180°C! Și pentru a face această rețetă și mai irezistibilă, servește-o cu un sos pe bază de skyr ;-) Bon appétit!

Ingrediente

6

Pentru cartofi dulci copți:

Sos Skyr:

Materiale

  • hârtie pergament
  • Pensulă

Preparare

Preparare10 min
Gătire50 min
  • Cartofi dulci copți cu sos ușor Skyr - Preparare etapa 1Tăiați cartofii dulci în jumătate și stropiți-i cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.
    Apoi tăiați fiecare jumătate în cadrane și stropiți cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
  • Cartofi dulci copți cu sos ușor Skyr - Preparare etapa 2Amestecați uleiul de măsline, sarea, piperul, ierburile de Provence și pudra de ardei Espelette.
    Ungeți pulpa cartofilor dulci cu acest amestec folosind o pensulă.
  • Cartofi dulci copți cu sos ușor Skyr - Preparare etapa 3Așezați cartofii dulci pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și gătiți-i timp de 40 - 50 de minute (în funcție de mărimea cartofilor dulci) într-un cuptor preîncălzit la 180°C, cu căldură ventilată.
  • Cartofi dulci copți cu sos ușor Skyr - Preparare etapa 4Între timp, pregătiți sosul Skyr:
    Combinați Skyr, sare, piper, arpagic tocat, sucul de lămâie și uleiul de măsline.
  • Cartofi dulci copți cu sos ușor Skyr - Preparare etapa 5Verificați gătirea cartofilor dulci: pulpa trebuie să fie moale, ușor de pătruns.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

felicia_p2024_1
felicia_p2024_1, 18/03/2024

Ce este SKYR?

(0) (1) abuz