Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartoful este în mod clar acompaniamentul perfect care poate fi servit cu toate sosurile! Economic, practic și disponibil într-o gamă întreagă de preparate, acest tubercul nu încetează să ne surprindă. Și astăzi, îți oferim o rețetă perfectă pentru masa ta de duminică, în familie: cartofi prăjiți la cuptor! Pentru a însoți un delicios pui prăjit, carne roșie sau chiar pește, nimic nu ar putea fi mai ușor de realizat ca acest acompaniament :-)
Ingrediente
Materiale
- 1 tavă de copt
- Hârtie pergament
Rețete inrudite
-
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
-
Cartofi prăjiți din manioc gătiți la air fryer
-
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
-
Cartofi congelați, prăjiți la air fryer!
Preparare
Începeți prin a spăla și apoi tăiați cartofii în bucăți.
Transferați-i apoi într-un castron mare de salată și amestecați-i cu uleiul de măsline, sare și piper.
Turnați totul pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
Adăugați crenguțe de rozmarin (acest pas este opțional. Puteți adăuga și căței de usturoi întregi).
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40 de minute. Verificați gătirea, ar trebui să fie fragezi la interior.
Scoateți-i din cuptor și sunt gata de servit!
Observații
Cum păstrăm cartofii prăjiți la cuptor:
Îi puteți păstra până la o săptămână, la frigider, într-un recipient ermetic.
Ce condimente să adăugați?
Puteți adăuga sare, piper dar și alte condimente precum boia de ardei de exemplu. Dacă vreți să adăugați ierburi aromatice, optați pentru rozmarin sau cimbru, proaspăt sau uscat. Nu ezitați să adăugați în tavă, căței de usturoi întregi, necurățați!
Cum să însoțesc cartofii prăjiți la cuptor?
Îi poți savura cu carne albă precum puiul sau cu carne roșie precum carnea de vită, de exemplu. Îi poți savura și cu un sos!
Nutriție
- Carbo: 40.6g
- Grăsimi: 5.7g
- Grăsimi sat.: 0.8g
- Proteine: 4.1g
- Fibre: 3.5g
- Zahăr: 3.7g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 7