Cartofi prajiti, aurii si crocanti

Gustări
4 porții
Foarte ușor
40 min
169 Kcal

Prajiti perfect, aurii si crocanti la exterior, dar fragezi si cremosi la interior, cartofii prajiti sunt mici placeri vinovate. Cartofii prajiti sunt unul dintre cele mai banale preparate, si totusi, nu ies chiar mereu la fel, mai ales atunci cand sunt facuti de altcineva. Afla de la noi cum sa faci cei mai buni cartofi prajiti la tine acasa si nu vei mai fi niciodata dezamagit de rezultat.


Ingrediente

4
Cost estimat: 1.15 (0.29€/porție)

Materiale

  • Friteuza

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min

  • Cartofi prajiti, aurii si crocanti - Preparare etapa 1Decojiti si taiati cartofii sub forma de bete.
  • Cartofi prajiti, aurii si crocanti - Preparare etapa 2Puneti-i in apa timp de 5 minute, asa vor pierde amidon si vor deveni mai crocanti. Apoi se usuca bine intr-un prosop.
  • Cartofi prajiti, aurii si crocanti - Preparare etapa 3Se prajesc pentru prima oara timp de 8 minute (daca puteti, reglati friteuza la temperatura 140° C). Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca.
  • Cartofi prajiti, aurii si crocanti - Preparare etapa 4Apoi gatiti-i din nou 8 minute (de data aceasta la 180° C). Scoateti-i si sarati-i.
  • Cartofi prajiti, aurii si crocanti - Preparare etapa 5Gata!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 169Kcal
  • Carbo: 35.3g
  • Grăsimi: 0.9g
  • Grăsimi sat.: 0.1g
  • Proteine: 3.6g
  • Fibre: 2.7g
  • Zahăr: 3g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (177g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

21/06/2020

Foarte gustos...
Sa primit o delicatesa!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
16/03/2020

Superb

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Lixandra, 18/04/2019

Nu trebuie sa-i prajim in ulei , ies la fel de buni si la cuptor . Dupa ce se sterg de apa se amesteca cu o lingura de ulei dupa care se aseaza intr-o tava in care se pune hartie de copt , pe un singur rand si se coc la 200-220 de grade pana se rumenesc . Eu adaug si putina sare , piper , paprika si ceva ierburi aromatice dupa preferinta . Se pot folosi si pungi speciale pentru copt fara a se inchide la capat pentru a lasa aburul sa iasa .

(1) (0) abuz
19/05/2018

Daca usuci cartofii cum spui, "se usuca bine intr-un prosop", vei obtine niste coji tari, necomestibile! Poate ai vrut sa spui ca ii zvantam intr-un prosop, ceea ce este cu totul altceva! Mai imbogateste-ti vocabularul, ca e vorba de limba ta materna!

(1) (2) abuz
Jean, 22/09/2017

Cine te-a invatat sa gatesti ti-a fost cel mai mare dusman ! :)) Bine ca au calorii putine, la fel si amidon la doar 700 de grame...

(0) (1) abuz



+