Cartofi copți și acoperiți cu bacon afumat
Iată un acompaniament simplu și eficient! Cartofi copți! Dar dacă îi condimentați cu cimbru/rozmarin și ii îmbrăcați cu o felie de bacon afumat, sigur această rețetă va deveni o parte esențială a prânzului de duminică ;-) Poți încerca, urmând pașii detaliați ai rețetei noastre și apoi lasă-ne părerea în comentarii!
Ingrediente
Rețete inrudite
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Preparare
- Curățați cartofii și tăiați-i în jumătate, pe lungime.
- Așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Adăugați cimbru și rozmarin, apoi înfășurați fiecare jumătate de cartof cu o felie de bacon afumat. - Coaceți totul timp de 40 de minute la cuptor la 200°C și ...gata!
Observații
Cum se păstrează acești cartofi? Îi puteți pune într-un recipient ermetic și îi puteți păstra la frigider timp de 2 zile.
Cu ce să servești acești cartofi? Vor fi perfecți pentru a-ți însoți carnea și peștele!
Pot pune ulei de măsline în această rețetă? Uleiul de măsline nu va fi necesar aici deoarece baconul afumat va elibera suficientă grăsime în timpul gătirii în cuptor.
Pot adăuga sare la această rețetă? Nu vă recomandăm să faceți acest lucru. Într-adevăr baconul afumat este destul de sărat. Totuși, așteptați până ați gustat pentru a ști dacă este necesar să presărați puțin peste cartofii tăi fierți sau nu.