In primul rand, incingem cuptorul la 200 grade C. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru, in felii groase in doua daca acesi cartofi sunt mai mici. Ii raspandim in tava in care vrem sa-I coacem, turnam peste ei ulei , punem sare, piper si optional pentru o nuanta suava de acrisor putem adauga suc de lamaie sucul de la o jumatate de lamaie per portie , pentru niste cartofi aromati putem presara frunze proaspete de rozmarin, cimbru sau menta ce va place si ce preferati.
Amestecam totul bine, ii putem lasa 10 minute la marinat dar nu e neaparat nevoie, asa incat putem baga imediat la cuptor pentru 30 de minute sau mai mult in functie de cuptor.
Dam focul mai incet cam 180 grade C -, din cand in cand cam la zece minute, deschidem usa cuptorului si cu o lingura de lemn intoarcem cartofii facem asta mai ales sunt intr-o tava neaderenta cum a fost cazul meu.
Sunt gata cand devin aurii. II putem manca simpli sau cu mujdei, ketchup, smantana.
Comentarii:
Eu mai pun si un rind de varza calita alaturi.O minunatie-
Bun
Buniiii