Petitchef

Reteta Placinta din Aluat Frantuzesc

Aluatul Frantuzesc se intinde odata pentru doua foi, dupa marimea tavii (v. Aluat frantuzesc), avand o latura cat lunginea tavii si cealalta de doua ori cat latimea ei . Pornind de la aceasta latura se taie foaia in jumatate; grosimea foii trebuie sa fie de 4-5 mm. Foaia se presara cu putina faina ca sa nu se lipeasca, cand se ruleaza pe sucitor, apoi se deruleaza pornind de la un capat al tavii pana la celalalt. Umplutura se pune subtire, numai cat sa acoopere foaia; apoi foaia a doua se aseaza la fel.

Se introduce in cuptorul bine incins la maxim si se coace 30-40 minute; dupa 10 minute focul se reduce la mijlociu dar nu se deschide cuptoril 20 minute. Se serveste calda sau reincalzita.

Placinta se poate pregati la fel din ” Aluat cu branza de vaci” , “Aluat cu osanza“, sau “Aluat care se desface in foi“.

Retete asemanatoare

Reteta de ALUAT FRAN?UZESC F?CUT LA CALD
Reteta de ALUAT CU OSÂNZ?
Spuma de capsuni fragute zmeura
Retete de Aluaturi ce se desfac in foi
Retete de Aluat pentru Tarte si Tarte cu Rahat








Comentarii:

10/02/2013

Excelente !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Foietajul sau aluatul frantuzesc Foietajul sau aluatul frantuzesc Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează