Aluatul Frantuzesc se intinde odata pentru doua foi, dupa marimea tavii (v. Aluat frantuzesc), avand o latura cat lunginea tavii si cealalta de doua ori cat latimea ei . Pornind de la aceasta latura se taie foaia in jumatate; grosimea foii trebuie sa fie de 4-5 mm. Foaia se presara cu putina faina ca sa nu se lipeasca, cand se ruleaza pe sucitor, apoi se deruleaza pornind de la un capat al tavii pana la celalalt. Umplutura se pune subtire, numai cat sa acoopere foaia; apoi foaia a doua se aseaza la fel.
Se introduce in cuptorul bine incins la maxim si se coace 30-40 minute; dupa 10 minute focul se reduce la mijlociu dar nu se deschide cuptoril 20 minute. Se serveste calda sau reincalzita.
Placinta se poate pregati la fel din ” Aluat cu branza de vaci” , “Aluat cu osanza“, sau “Aluat care se desface in foi“.
Retete asemanatoare
Comentarii:
Excelente !