Desfaceti foietajul si asezati-l pe fundul formei de copt. Intepati-l cu furculita, si apoi ungeti-l cu sos de rosii.
Caliti ceapa intr-o tigaie, apoi adaugati carnea tocata si lasati sa se gateasca.
Puneti umplutura intr-un bol+ sare+ piper+ mustar. Amestecati bine, apoi adaugati castravetii taiati in bucati mici.
Turnati acest amestec in forma de copt si neteziti deasupra. Puneti feliile de branza astfel incat sa acoperiti toata carnea.
Indoiti marginile aluatului peste umplutura si acoperiti cu a doua foaie de aluat. Puneti marginile sub primul aluat incat sa dati forma unei placinte.
Ungeti cu galbenus si presarati deasupra seminte de susan. Dati la copt pentru 30 de minute la 200°C.
Umplutura : poate fi adaptata la gusturile dvs. (ceapa cruda, bacon, fara muraturi, etc ...) Sosul de tomate poate fi inlocuit cu ketchup, si se mai poate adauga un pic de zahar
Se poate " imbogati " un pic umplutura, daca se adauga morcov ras si mazare , , fara castraveciori murati, si se transforma intr- o delicioasa " sheppard' s pie ".
Raspuns la unele intrebari:"galbenus de ou" sau "miere de albine",sunt expresii consacrate,unanim acceptate in gastronomie si nu produc confuzii sau prejudicii....Cu alte cuvinte,"licente gastro" !Nu fac decat sa "sublinieze" sesul expresiei...
Ma intreb deseori de ce scriu unii (unele) "galbenus de ou" sau "miere de albine". Nu e suficient galbenus sau miere, ca doar nu exista altfel de galbenus si nimeni nu gateste cu miere de viespi sau de bondari!?
Comentarii (12):
E gustoasa foarte buna
Gustoasă ! Se pot omite castraveții murați & muştarul, în schimb puneți cimbru verde ori uscat, să aveți poftă !
Excelenta reteta!
Se poate " imbogati " un pic umplutura, daca se adauga morcov ras si mazare , , fara castraveciori murati, si se transforma intr- o delicioasa " sheppard' s pie ".
O voi face sigur, arata f bine.
Unde se gasesc foi de aluat rotunde?
Arata excelent ! Mi-ati facut pofta , trebuie s-o fac . Multumesc !
Raspuns la unele intrebari:"galbenus de ou" sau "miere de albine",sunt expresii consacrate,unanim acceptate in gastronomie si nu produc confuzii sau prejudicii....Cu alte cuvinte,"licente gastro" !Nu fac decat sa "sublinieze" sesul expresiei...
Ma intreb deseori de ce scriu unii (unele) "galbenus de ou" sau "miere de albine". Nu e suficient galbenus sau miere, ca doar nu exista altfel de galbenus si nimeni nu gateste cu miere de viespi sau de bondari!?
Yuuuumy.. Ce bine arata.